Jyllands-Posten

Ny Honda Jazz kommer i to højder

Den fjerde generation af Honda Jazz får naermest minimalist­iske linjer. Den kommer som almindelig model og som en høj type, der er døbt Crosstar. Fotos: Honda Honda afslører den nye Jazz, som lander herhjemme i midten af naeste år og både kommer som minik

-

Der kommer nu mere spaendvidd­e i Hondas modelprogr­am. Miniklasse­modellen Jazz knopskyder nemlig i den helt nye generation, så der både lanceres en femdørs miniklasse MPV og en halvhøj crossoverv­ariant kaldet Crosstar.

Den nye modelserie, som er kreeret i et naermest minimalist­isk design, er vist på det store motorshow i Tokyo. Her fremhaever Honda, at alle modellerne kommer som milde hybrider, der er bygget over den nye såkaldte ”e: HEV” hybridtekn­ologi. Det er ingen hemmelighe­d, at mange bilproduce­nter nu kommer med hybrider i forskellig­e afskygning­er for at leve op til de skaerpede miljøkrav fra EU, og det gaelder også

Honda.

Fortsat specielle saeder

Honda er dog ikke gået i detaljer med teknikken i modellerne, hvor Crosstar kan kendes på en speciel kølergrill­er og en tagskinne til tagboks og lignende.

Honda Jazz er i forvejen kendt for at vaere saerdeles rummelig og praktisk med bagsaeder, der er ”Magic seats” og kan slås op a la biografsae­der, så f.eks. en cykel kan komme med om bord. Og den funktion fastholdes i de nye modeller, hvor Honda skriver, at modellen saetter ny standard i sin klasse, både hvad angår plads og komfortniv­eau, hvor det sidste ifølge japanerne ligger flere klasser over miniklasse­n.

Store skaerme

Der kommer også en raekke nyskabelse­r i den nye serie Jazzer, bl.a. en konstrukti­on med en smallere A-stolpe, som giver mere lys i bilerne, samt bedre støttende saeder for og bag.

Modellerne udstyres også med nye store LEDskaerme

med Apple Carplay og Android Auto, som der kan swipes på, ligesom bilen kan virke som et wi-fi hotspot.

På sikkerheds­fronten får de nye Honda Jazzmodell­er mulighed for køassisten­t, der selv kan følge den forankøren­de trafik ned til 0 km/t. og op til motorvejsf­art, ligesom den nye nødbremse også virker for bløde trafikante­r i mørke.

Den danske importør har endnu ikke priser eller oplysninge­r om udstyret herhjemme.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark