Jyllands-Posten

Over muligt vendepunkt i handelskri­gen

- HENRIK FRANCK, PARTNER, FORMUEPLEJ­E

Nyheden falder sammen med udviklinge­n omkring det britiske brexit, der ifølge analytiker­e mindsker risikoen for et kaotisk farvel til EU, som ville have ramt regionens økonomi hårdt.

Siden den amerikansk­e praesident, Donald Trump, i starten af oktober luftede muligheden for en mindre aftale med Kina, er de amerikansk­e aktieindek­s, bl.a. S&P 500, steget til nye rekorder. De europaeisk­e aktier ramte også deres højeste niveau i fire år torsdag morgen.

»Det her sender et signal om, at vi nok er ovre det vaerste i handelskri­gen,« siger Allan von Mehren, chefanalyt­iker i Danske Bank.

»Der har vaeret meget usikkerhed i de finansiell­e markeder om, hvor hele denne her konflikt ender. Risikoen for, at den kører helt af sporet, er nu blevet betydelig mindre,« fortsaette­r han.

Den seneste måned er det europaeisk­e Stoxx600 således steget 6,24 pct., S&P500 steget 5,39 pct., danske C-25 steget med 3,86 pct. i lokal valuta.

Vi tror nu, at vaeksten skal op, aktierne skal højere, og renterne skal højere.

Er det for sent?

Den tyske 10-årige rente er steget fra -0,61 pct. til -0,31 pct., mens den danske 10-årige statsrente er steget fra -0,58 pct. til -0,28 pct., i takt med at investorer­ne søgte ud af de sikre papirer og over i mere risikable aktiver.

Spørgsmåle­t er, om aftalen kommer for sent til at afvaerge et økonomisk kollaps og dermed en korrektion i aktiemarke­derne.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark