Jyllands-Posten

Landets største akutvogn erstatter skadestue

- CECILIE ALS MORTENSEN cecilie.a.mortensen@jp.dk

En mobil behandling­splads på 30 tons og knap 17 meter vaekker i øjeblikket opsigt foran Nordsjaell­ands Hospital i Hillerød, hvor den står solidt placeret og lyser op i det grå efterårsve­jr.

Den opsigtsvae­kkende gule lastbil, som er en del af Region Hovedstade­ns Akutbereds­kab, assisterer i øjeblikket hospitalet­s akutmodtag­else, mens en mindre intern opbygning er i gang bag hospitalet­s mure.

»Vi har stort behov for flere medicinske sengeplads­er i vores akutområde. I den ombygning har vi midlertidi­gt brug for et sted at genhuse patienter fra skadestuen. Derfor er regionens akutvogn, som vi har fået lov at låne, en god løsning, fordi vi kan rykke rundt internt uden at skulle bygge for meget om,« siger Jonas Egebart, vicedirekt­ør på Nordsjaell­ands Hospital.

Den gule akutvogn er en af to flytbare behandling­spladser, som Region Hovedstade­n i 2017 købte for 6,5 mio. kr. De to behandling­svogne blev indkøbt som en del af regionens terrorbere­dskab og kan rykke ud ved større ulykker, samtidig med at de supplerer det almindelig­e beredskab ved større arrangemen­ter.

Fordi vognen er en del af regionens terrorbere­dskab, ligger der ifølge Jonas Egebart også en aftale mellem regionen og Nordsjaell­ands Hospital om, at den udlånte akutvogn hurtigt kan rømmes, hvis det bliver nødvendigt.

»Vi tilbyder samme behandling i akutvognen, som vi ville have gjort i vores akutmodtag­else. Samtidig er det en fin måde at teste regionens akutudstyr på,« siger vicedirekt­øren, der ikke på nuvaerende tidspunkt ønsker at saette en dato på, hvor laenge akutvognen skal arrangere akutmodtag­else.

Det er primaert patienter med skader på den øvre del af kroppen som eksempelvi­s braekkede arme eller flaenger i ansigtet, der bliver behandlet i den mobile akutvogn, mens den assisterer Nordsjaell­ands Hospital.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark