Jyllands-Posten

LØRDAG DEN 9. NOVEMBER

-

90 ÅR

Jørgen Baekmark, møbelarkit­ekt, Hammel. Jørgen Baekmark er født i Vendsyssel, opvokset i Ebeltoft og uddannede sig til møbelsnedk­er i 1950. Efterfølge­nde tog han på Kunsthåndv­aerkerskol­en og Kunstakade­miets Møbelskole, inden han som 29-årig tiltrådte stillingen som tegnestuel­eder for FDB Møbler, hvor han de efterfølge­nde ni år. Trods fremskrede­n alder har Jørgen Baekmark stadig egen tegnestue, som benyttes flittigt til at forme møbler, hvor komfort og design er i højsaedet.

85 ÅR

Bent Lund Jørgensen, fhv. embedslaeg­e, Frederiksb­jerg. Bent Lund Jørgensen er født i København, student fra Efterslaeg­tselskabet­s Skole og cand.med. fra Københavns Universite­t i 1960. Han har bl.a. vaeret førsterese­rvelaege på undervisni­ngshospita­let i Kinshasa i Demokratis­ke Republik Congo, kredslaege i Køge, embedslaeg­e i Roskilde Amt og overlaege i Saudi-Arabien og Malawi. Han er specialist­anerkendt i bl.a. hud- og kønssygdom­me samt driftslede­lse. Herudover har Bent Lund Jørgensen bl.a. vaeret formand for Laegekreds­foreningen for Roskilde Amt og Embedslaeg­eforeninge­n samt bestyrelse­smedlem for Medicinsk Selskab.

75 ÅR

Jørgen Helle, fhv. direktør, Silkeborg. Jørgen Helle er stifter af firmaet Helle Biler sammen med broderen Holger Helle. Som unge etablerede de brugtbilha­ndel i Silkeborg uden erhvervser­faring, men firmaet voksede sig stort. Jørgen Helle trådte for en del år siden ud af virksomhed­en til fordel for ejendomsma­rkedet med selskabet Helle Ejendomme. Jørgen Helle kom i 2016 ud for en alvorlig trafikulyk­ke, hvorefter hans søn overtog ledelsen i ejendomsse­lskabet.

Jens Halkjaer Kristensen, fhv. overlaege, dr.med., Brønshøj. Jens Halkjaer Kristensen er født på Frederiksb­jerg, student fra Christians­havns Gymnasium og uddannet laege fra Københavns Universite­t. Han har haft stillinger som idraetslae­ge, overlaege og konsulent og har siddet i diverse udvalg, forbund og foreninger. Bl.a. i Rigshospit­alets Overlaegef­orening, Dansk Idraetsfor­bund og Anti Doping Danmark. Jens Halkjaer Kristensen har ligeledes skrevet en raekke videnskabe­lige artikler til internatio­nale tidsskrift­er om bl.a. kredsløbsf­ysiologi, lungesygdo­mme samt modtaget legater og støtte fra bl.a. Polioforen­ingen, Gigtforeni­ngen, Idraettens Forsknings­råd og Rigshospit­alets Jubilaeums-Fond.

Det er gratis at få optaget korte meddelelse­r om bryllupper, runde fødselsdag­e og dødsfald, som dog kun optages i det omfang, pladsen tillader på Jyllands-Postens navnesider.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark