Jyllands-Posten

Slap nådigt ned fra pinebaenke­n

Danmarks bedste tennisherr­e frygtede det vaerste, da han lød ind i skulderpro­blemer.

- THOMAS MØLLER KRISTENSEN thomas.kristensen@jp.dk

Mikael Torpegaard har ikke holdt 14 dages total pause fra tennis, siden han var 11 år gammel.

Derfor har de seneste to uger i sig selv vaeret ganske alternativ­e, men dertil skal man laegge en god portion frygt for fremtiden.

Efter at have formet sig som gennembrud­ssaeson for Danmarks bedste tennisherr­e sluttede 2019 nemlig med noget af en forskraekk­else, da han en morgen vågnede med ondt i skulderen på sin slagarm.

»Det føltes, som om en stak mig i armen med en kniv. Jeg har naermest konstant ondt et eller andet sted i kroppen, så jeg taenkte ikke så meget over det i begyndelse­n, men jeg kunne ikke få smerterne til at forsvinde med en omgang opvarmning. Sådan har jeg aldrig haft det før, og så bliver man jo først nervøs for, hvad der kan vaere galt,« indrømmer Mikael Torpegaard.

Ikke mindst, fordi skulderpro­blemer er tennisspil­lernes arbejdsska­de nummer ét, og fra sin tid som talentfuld junior kender Mikael Torpegaard alle skraekhist­orierne fra sin traener Kenneth Carlsen, der i sin aktive karriere måtte gennemgå flere operatione­r og lange pauser.

Eksperter trådte til

Et par dage uden servebevae­gelser fik da heller ikke problemern­e til at forsvinde, og Mikael Torpegaard valgte derfor at traekke på det store behandlerk­orps, som han har til rådighed i amerikansk­e Columbus, Ohio, hvor han stadig har base efter sin collegetid dér.

»Jeg risikerede op til et halvt år ude, og det ville slet ikke vaere til at baere. Jeg er blevet både røntgenfot­ograferet og scannet, og heldigvis slap jeg billigt og kan begynde at traene ordentligt igen. Skaden er opstået, fordi ledbåndene i min skulder har vaeret for stramme, så resten af skulderen har skullet kompensere for den manglende fleksibili­tet. Det arbejder vi på at forbedre, og jeg kan sagtens følge genoptraen­ingsprogra­mmet slavisk, for jeg har fået respekt for de mulige konsekvens­er,« siger Mikael Torpegaard.

Håbet er stadig at nå en sidste turnering i 2019 for lige at få rystet det sidste chok ud af kroppen og få kampfornem­melsen tilbage, inden Mikael Torpegaard til naeste år skal forsøge at forberede sin placering som nummer 168 i verden.

»Mit mål er stadig at komme op i top 100, og det hér har bare gjort mig mere sulten, for nu vaerdsaett­er jeg det hele endnu mere.«

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark