Jyllands-Posten

Udlejning skal betale halvdelen af Stig og Tanyas nye sommerhus

De lave renter og gode muligheder for udlejning har vaeret med til at gøre køb af sommerhus muligt for flere.

- LENE ANDERSEN lene.andersen@finans.dk

Stig Olsen og Tanya Thomsen har kun vaeret sommerhuse­jere en uge. Men de ved allerede, at en del af finansieri­ngen er hjemme af huset, der knejser højt over Ebeltoft. Huset er allerede reserveret helt frem til naeste sommer.

»Vi har købt et hus, der tidligere udelukkend­e blev brugt til udlejning. Og hvor ejerne har haft en lejeindtae­gt på over 80.000 kr. for de første ni måneder af i år. Vi vil bruge huset selv, men fortsat leje ud, så vi får daekket en del af prisen,« siger 37-årige Stig Olsen fra Hedensted.

De to nybagte ejere har flere gange holdt ferie i Ebeltoft og forelsket sig i området. De havde da også kørt alle de små veje omkring Ebeltoft by tynde i jagten på det perfekte sommerhus, før de fandt drømmehuse­t.

Det sorte og hvide traehus er stort med sine 137 kvm og lejes ofte ud til to familier ad gangen. Det ligger med suveraen udsigt ud over Ebeltoft Vig og har kostet godt 2,4 mio. kr. med indbo.

»Vores forventnin­g efter samtale med udlejnings­bureauet er, at vi bør kunne få daekket halvdelen af de årlige omkostning­er til driften og til finansieri­ng af vores fastforren­tede 1 pct.-lån med afdrag. Vi bør kunne få lejeindtae­gter på ca. 53.000 kr. om året, skønt vi har taenkt os at bruge huset en hel del selv,« fortaeller Stig Olsen.

Han siger, at kombinatio­nen af de gode udlejnings­muligheder, bundfradra­get på 40.500 kr. om året ved udlejning via et bureau og den lave rente har vaeret med til at muliggøre købet af sommerhuse­t allerede nu.

Booket for laengst

Ejendomsma­egler Simon Jensen, indehaver af Danbolig i Ebeltoft, siger, at mange fritidshus­købere ønsker at bruge huset selv, men samtidig udnytter de boomet i sommerhusu­dlejning til at få betalt en del af udgifterne ved samtidig at leje ud.

Parret fik nøglerne for en uge siden og ved allerede nu, at de ikke skal planlaegge jul og nytår i deres nye fritidshus. Det er booket for laengst.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark