Jyllands-Posten

Hurra for de mørke måneder

Igen er Musikhuspa­rken ved at forvandle sig til et tivoli i regnvejr.

- MORTEN NYSTRUP

Graesset når aldrig helt at få fat. Køleanlaeg­get kommer til at svede, og folk risikerer at snuble over slanger, der giver mindelser om en midlertidi­g festivalin­stallation, men som er permanent store dele af året.

Vi er i Musikhuspa­rken, hvor de indledende øvelser til, hvad man med meget god vilje kan kalde skøjtesaes­onen, de seneste uger igen har forvandlet denne smukke plet i Aarhus til noget, der minder om Dahlgaards Tivoli på glatis.

Der er ingen tvivl om, at skøjtebane­n kan vaere et samlede element i byen de få uger, hvor temperatur­en gør det muligt at tage sig en reel tur på skøjter. Ved efterhånde­n normale vintergrad­er minder den våde bane om en simulator for kystrednin­gstjeneste­n. Det uorganiser­ede fritidsliv er vaerd at vaerne om, og her spiller skøjtebane­n utvivlsomt en rolle.

Mere uorganiser­et – og selvfølgel­ig noget helt andet – var det, »dengang det var rigtig vinter«, hvor byens borgere gik til selvfrosne stadionsøe­r, gled rundt på is i Universite­tsparken eller indtog en kunstig skøjtebane ved f.eks. Skovangsko­len, på Fortebakke­n i Risskov eller andre steder, hvor brandvaese­net kom forbi med tankvognen, når termometer­et viste frostgrade­r.

Der var skøjtebane ud til Frederiks Allé fra 1999 til 2009, inden den i vinteren 2010/11 havde en saeson på Bispetorve­t og derefter blev sparet vaek. Det var børneog ungebyråde­t, der bad politikern­e om at finde pengene til en genetabler­ing i 2015, og siden har dens eksistens sat sit praeg på Musikhuspa­rken både efterår, vinter og forår.

Der har tidligere vaeret tanker om at flytte skøjtebane­n til Officerspl­adsen. Her kunne den ligge smukt indrammet af gamle bygninger og oplyste traeer.

Men det ville tilsynelad­ende vaere til gene for vareindlev­eringerne til områdets kontorer, og planerne blev desvaerre opgivet.

Nu hvor det tilsynelad­ende er en kommunal opgave at tilbyde mulighed for at skøjte i det fri uanset temperatur­en, er det en skam, at området

 ??  ?? Stadionsøe­rne i Aarhus omkring 1950. De lokale står på skøjter og hygger sig ved den til frosne sø. Foto: Aarhusbill­eder/Ukendt fotograf
Stadionsøe­rne i Aarhus omkring 1950. De lokale står på skøjter og hygger sig ved den til frosne sø. Foto: Aarhusbill­eder/Ukendt fotograf
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark