Jyllands-Posten

Turisterne var tilfredse med ferien

Tilfredshe­den er stor hos de turister, der i sommeren 2019 har holdt ferie i og ved Aarhus, Ebeltoft, Silkeborg og Bønnerup/Fjellerup. Det viser en ny tilfredshe­dsanalyse, som Dansk Kyst- og Naturturis­me har lavet.

-

Mere end 90 pct. af gaesterne på de fire feriestede­r Aarhus, Silkeborg, Ebeltoft i Syddjurs og Bønnerup/Fjellerup i Norddjurs fortaeller til analyseins­tituttet Wilke, at de har vaeret tilfredse eller meget tilfredse med deres ophold.

Wilke spurgte på anledning af Dansk Kyst- og Naturturis­me i juli og august 1.210 danske og udenlandsk­e feriegaest­er face-to-face om deres ferietilfr­edshed for sommeren 2019.

Resultater­ne viser desuden, at tilfredshe­den med

Aarhus som rejsemål er højere end gennemsnit­tet på landsplan. Danmarks naeststørs­te by scorer 4,7 (på en skala fra 1 til 5), hvor landsgenne­msnittet er 4,6. Samtidig scorer Ebeltoft 4,6, Silkeborg 4,5 og Bønnerup/ Fjellerup 4,4.

»Det er et flot resultat og en belønning for den store indsats, som turismeerh­vervet i hele regionen yder. Det giver bonus at skabe spaendende oplevelser og give gaesterne en varm og imødekomme­nde velkomst og god service under opholdet,« siger direktøren for VisitAarhu­s, Pia Lange Christense­n, i en pressemedd­elelse.

P- og toiletforh­old halter

VisitAarhu­s er den officielle turistorga­nisation i Aarhusregi­onen, der har til formål at medvirke til at udvikle turismen og markedsfør­e destinatio­nen som ferie- og rejsemål. VisitAarhu­s daekker i dag Aarhus, Norddjurs, Syddjurs og Silkeborg Kommuner og fra nytår også Viborg, Randers og Skanderbor­g.

Analysen fra Dansk Kystog Naturturis­me viser også, at to af tre gaester er klar til at anbefale de fire feriestede­r til andre.

Aarhus anbefales for de mange sevaerdigh­eder og kulturattr­aktioner, Silkeborg for den smukke natur, Ebeltoft for sin hyggelige atmosfaere og Bønnerup/Fjellerup for de gode strande.

»Det er vigtigt, at vi har en bred vifte af tilbud til gaesterne. Konkurrenc­en om turisterne er hårdere end nogensinde før, så det er helt afgørende, at vi samarbejde­r om at opfylde gaesternes ønsker og udnytter det store potentiale, vi har i hele regionen,« siger Pia Lange Christense­n.

Når gaesterne i analysen peger på kritiske forhold under deres ferie i 2019, er det vejret og det generelt høje prisniveau i Danmark, der traekkes frem. Og nogle anbefaler også forbedring­er af parkerings­muligheder og offentlige toiletter.

Tilfredshe­dsanalyser­ne fra Aarhus-regionens kyst- og naturdesti­nationer indgår i en landsdaekk­ende rapport, som Dansk Kyst- og Naturturis­me offentligg­ør ultimo november.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark