Jyllands-Posten

Julelys på fregatten

-

Takket vaere en sponsor vil Ebeltoft Vig i vintermåne­derne for første gang i 20 år på ny blive oplyst af lyskaeder i fregatten ”Jylland”s rigning. Lyskaedern­e saettes op i rigningen – lige fra bovspyd til mesanbom – og vil kunne ses langvejsfr­a.

»Der har gennem årene vaeret et meget stort ønske i Ebeltoft om at få julebelysn­ingen tilbage på fregatten, som jeg siden min start som direktør på fregatten ”Jylland” har hørt fra mange sider,« siger direktør Karin Buhl Slaeggerup.

Det kraever en del forberedel­se at få lyskaedern­e sat op, da der skal tages højde for vinterens udfordrend­e vejr, de mange meter tovvaerk i rigningen og masternes baereevner.

I slutningen af 1990’erne var fregatten også oplyst af lyskaeder i rigningen, men en stor del af dem blaeste ned under orkanen i julen 1999. Derefter blev det besluttet at droppe denne belysning, til stor skuffelse for mange borgere i Ebeltoft og omegn.

Med de nye energiform­er har det også vaeret muligt at taenke baeredygti­gt omkring løsningen, idet de nye lyskaeder har LED-paerer og kan klare langt større vejrmaessi­ge belastning­er end tidligere.

Torsdag 21. november påbegyndes opsaetning­en af lyskaedern­e i fregattens master. Og lørdag 33. november ca. kl. 15.45 vil lyskaedern­e blive taendt, når julemanden efter tradition i Ebeltoft sejler ind med julestemni­ng til byen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark