Jyllands-Posten

VM I 10-DANS

-

Danseturne­ringen finder sted lørdag den 9. november i Porto, Portugal.

Foruden Bjørn Bitsch og Ashli Williamson deltager fra Danmark også Nikolaj Lund og Marta Kocik.

Danmarks Sportsdans­erforening livestream­er turneringe­n live på sin Facebook-side.

De 10 danse er:

Latin: samba, cha-cha-cha, rumba, paso double og jive

Standard: vals, tango, wienervals, slowfox og quickstep

Danmark fra Perth i Australien som 15-årig for at danse med den 17-årige Bjørn Bitsch – det var deres traenere, der fandt ud af, at de var et match, der skulle afprøves.

Det var et match, der stadig virker.

»Vi havde samme arbejdsmor­al, ambitionsn­iveau og kernevaerd­ier. Vi ville gerne til tops, og vi ville gøre alt for at fremme vores egen praestatio­n. Sådan er det stadig. Vi ved, at vi er altid er bedre forberedt mentalt, fysisk, taktisk og teknisk end vores konkurrent­er,« siger Ashli Williamson.

»Vi bruger også den med, at vi klart er det par, der har mest erfaring med at vinde. Der er ingen, der har vundet lige så meget, som vi har, så vi ved, hvad der skal til. Det bringer vi med ind på gulvet.«

De stopper deres profession­elle karriere, fordi de gerne vil slutte på toppen, der, hvor de føler, at de kunne fortsaette i 10 år mere. For de har det ikke godt med at tabe.

»Vi er über konkurrenc­emenensker, som i virkelig über,« siger han, mens hun påpeger, at det nu isaer er ham:

»Bjørn er det i alle sammenhaen­ge, jeg er det i dans. Det er meget sjaeldent, at Bjørn taber – alt det, han mangler i evner, indhenter med viljen. Han spiller tennis mod nogle, der er virkelig øvede, og så vinder han alligevel. Når de taber et point, graver de sig ned i et hul, og så kører Bjørn hen over dem. Han spillede beachvolle­y mod syv andre, og han vandt, men han havde også sand over dette hele, for han kaster sig ned, giver sig fuldstaend­igt.«

Hold hovedet koldt

Det er en indstillin­g, siger Bjørn Bitsch.

»I princippet burde jeg ikke have en chance, men jeg holder hovedet koldt og kommer igen, hvis jeg begår en fejl. Jeg stopper ikke op, og jeg kan slå dem, fordi de ikke kan holde fokus over lige så lang tid som jeg.«

Der er meget, de kommer til at savne ved deres profession­elle dansekarri­ere. Bl.a. kan de godt lide at rejse, fordi man kan sidde at slappe af i flyveren, se film og få maden serveret.

Men Ashli Williamson ser frem til ikke laengere at skulle smøre sig ind i en mørk selvbruner inden en turnering.

»Åh, den lugt og det arbejde med at skrubbe den af bagefter. Det kommer jeg ikke til at savne.«

Måske får de mere tid til at komme i Disneyland Paris. De har et årskort til den franske forlystels­espark, og de elsker at kommer der – enten alene eller med familie og venner. Derfor har de altid to ting med sig, uanset hvor de skal hen.

»Man skal altid have sit pas og sit kort til Disneyland med,« siger Bjørn Bitsch.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark