Jyllands-Posten

Skumle planer om gift og mordbrand

I sjette afsnit af ”Fred til lands” skrues der for alvor op for spaendinge­n. De fem indbyggere med mordplaner under armen er så store amatører, at de leverer fumlerier på samlebånd. Det klaeder tv-serien.

-

FRED TIL LANDS, EPISODE 6 blev håndteret klodset, godt kunne blive ufrivillig­t morsom. Nemlig den her: Når almindelig­e mennesker begår kriminalit­et, så fumler de. De har ikke taget højde for, hvad der kan ske af tilfaeldig­heder, og de reagerer impulsivt og irrationel­t, når intet går som planlagt.

Da Peter ser et sankthansb­ål, får han en idé om, at Mike kan braende inde, hvis ellers han fyldes med gift først, så han ikke maerker noget. Men først skal hans gamle kørestolsb­undne far vaek fra hjemmet. Og det gør man da bare ved en rask lille madforgift­ning. Giften puttes i hans kommunelev­erede madbakke, og så er det jo bare at saette sig til at vente, til han ringer efter ambulancen.

KRIMI

DANMARK, 2019 Instruktør: Søren Balle 56 minutter DR1 søndag

Spaending a la Coen

Men får han nu spist sin mad, eller gør han ikke? Det kan vaere svaert at se fra vagtposten, hvor de to hangorilla­er John og Martin er sat på hold sammen. Herefter følger en dejlig lang og velskrevet scene, hvor snart sagt alt går galt, som det kunne gøre det i en kriminalko­medie af Coen-brødrene. Nye informatio­ner er sat på standby, og spaendinge­n får lov til at folde sig rent ud, før slutspurte­n i en velafvikle­t serie.

Blandt skuespille­rne er der bedst plads til Lene Maria Christense­n i naervaeren­de afsnit. Nu er det ikke, fordi hun ikke allerede har bevist sit vaerd i mange film med blandt andet to Bodil-statuetter som håndgribel­ige beviser. Men i rollen som Bibi, der tidligere var underkuet, hele tiden virker martret og snart står i blomst, får hun givet sine scener en menneskeli­g drejning, der får det vilde drama til at rodfaeste sig. Hun sniger sig med andre ord op fra en, der allerede er stor, til naermest at gøre rent bord.

USA traeder ud af Paris-aftalen.

 ??  ?? Dagens tegning: Op i røg
Dagens tegning: Op i røg

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark