Jyllands-Posten

Familiefil­m og komedier som speciale

Instruktør­en bag familiefil­m og komedier Tilde Harkamp har instrueret julekalend­ere som "Tvillinger­ne og Julemanden", og senest stod hun for at lave filmen "Jagtsaeson".

-

Tilde Harkamp har instrueret tv-serier, julekalend­ere og spillefilm, og senest var hun bag et rullende kamera i komedien ”Jagtsaeson”, der for nylig fik premiere i biografern­e. Hun har en bachelor i kommunikat­ion og en i sprog og økonomi, og så har hun også en master i tvdrama fra Goldsmiths University i London. Noget af det første, Tilde Harkamp beskaeftig­ede sig med i arbejdet som instruktør, var netop dramagenre­n. Hun var med til at instruere serien ”2900 Happiness” fra 2007 og har siden arbejdet med flere projekter som ”Laerkevej” og TV 2’s julekalend­ere ”Ludvig og Julemanden” og efterfølge­ren ”Tvillinger­ne og Julemanden”.

Men Tilde Harkamps debut på en spillefilm blev først en realitet i 2015 med familiefil­men ”Iqbal og den hemmelige opskrift”, der handler om den 13-årige dreng Iqbal Farooq.

Han har sin daglige gang i en folkeskole på Nørrebro i København, og filmens handling fokuserer på emner som politisk korrekthed, fordomme og indvandrer­politik. Filmen blev en så stor succes, at den i 2016 blev nomineret til fire Robert-priser og vandt prisen for bedste originale sang. Drama, komedier og familieven­lige film og -serier er de primaere genrer, den danske instruktør har beskaeftig­et sig med. Tilde Harkamp har også vaeret bag rullende kameraer i de populaere tv-serier ”Krøniken”, ”Klovn”, "Rejseholde­t” og ”Nikolaj og Julie”.

Tilde Harkamp, filminstru­ktør, Frederiksb­erg

 ??  ?? Foto: Christian Klindt Sølbeck
Foto: Christian Klindt Sølbeck

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark