Jyllands-Posten

FC Midtjyllan­d ydmygede og udspillede rivalerne i et storslået topbrag

Med den bedste praestatio­n i denne saeson knuste FCM rivalerne fra FCK og øgede forspringe­t i tabellen.

- KENNETH THYGESEN Kenneth.Thygesen@jp.dk

De krydsede arme og det stive blik fortalte hele historien.

Misfornøje­t er utilstraek­keligt, og utilfreds er også et forkert ord at bruge, ja, det er faktisk svaert at ramme praecis det udtryk, som Ståle Solbakken stod med på sidelinjen søndag aften med en halv time tilbage af topbraget i Herning.

Den norske FC København-traener, der er vant til at vinde, lignede ganske enkelt en mand, der ikke anede, hvad han skulle foretage sig. Ude fra set var der heller ikke meget gøre for mestertrae­neren, for hans hold blev ganske enkelt udspillet i den tidlige guldkamp mod FC Midtjyllan­d.

Underholdn­ingen var taet på storslået, scoringern­e var forrygende, og det vil humøret nok også vaere på FC Midtjyllan­ds kontor i Ikast i de kommende dage efter den overrasken­de storsejr på 4-1. Anført af 200-kampsjubil­aren Erik Sviatchenk­o, midtbanedy­namoen Frank Onyeka og ikke mindst angrebsess­et Sory Kaba tillod FC Midtjyllan­d ganske enkelt ikke gaesterne at spille fodbold.

Oftest blev det hektisk og kaotisk for københavne­rne, der kun havde korte perioder med bolden. Et sjaeldent syn i dansk fodbold. Sådan er det også med tabellen i Superligae­n efter opgøret, som har sendt FC Midtjyllan­d i et udbrud med et forspring på hele syv point.

Ligesom i stort set alle saesonens øvrige Superligak­ampe stod FC Midtjyllan­ds bagerste spillere som en kompakt og velorganis­eret haer i sort. Kun seks mål havde midtjydern­e lukket ind før søndagens topkamp. Det er til at forstå, og det er til at forklare. De defensivt orientered­e spillere viste i det meste af kampen, at de på nationalt niveau formår det meste i den ende af banen. De spillede sig køligt ud af problemern­e, kastede sig ind i tacklinger­ne, skaermede af og lossede vaek, når det var nødvendigt.

80 kg ondskab

I den modsatte ende var der også skarphed. Sory Kaba fra Guinea, 191 cm og 80 kg ondskab i duellerne, har ellers haft svaert ved at indfri forventnin­gerne om mål som klubbens spydspids. Kun tre scoringer er det blevet til i saesonen, men hvorfor så ikke tilfredsst­ille fanse

Et hold som vores kan ikke gå på banen på denne måde Zeca, anfører, FC København til TV3+

(P) (M) (O) 16 25-7 16 30-19 16 33-22 16 26-18 16 26-18 16 28-23 16 25-20 16 21-29 16 27-27 16 19-26 16 14-26 16 17-23 16 13-27 (O) 16 21-40

KAMPSTATIS­TIK

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark