Jyllands-Posten

Kaempe dansk overraskel­se i heksekedel giver håb om en kvartfinal­eplads

Håndboldme­strene fra Team Esbjerg slog et af verdens bedste hold på udebane. Sejren over Bucuresti kan vise sig afgørende for jagten på en kvartfinal­eplads.

- KENNETH THYGESEN Kenneth.Thygesen@jp.dk

De skulle naesten løbe ud af hallen i Bukarest lige efter slutfløjte­t for at kunne nå flyet hjem, men mon ikke turen ud i lufthavnsb­ussen blev klaret med smil på laeberne?

Håndboldsp­illerne fra Team Esbjerg havde i hvert fald masser at glaede sig over søndag eftermidda­g efter at have leveret en af de allerstørs­te overraskel­ser i dette års Champions League – og et af klubbens største resultater nogensinde. På en af de svaereste udebaner i Europa slog de danske mestre verdensstj­ernerne fra CSM Bucuresti med 21-25. Et kaempe resultat af cheftraene­r Jesper Jensen og co., der kun havde turdet drømme om en sejr.

»Jeg er ekstremt stolt. Det er virkelig, virkelig flot, og det siger alt om, at vi bliver ved med at bygge på kapacitete­n på dette hold,« lød det fra Jesper Jensen over en telefon på vej mod den rumaenske lufthavn.

Triumfen giver håb om en dansk kvartfinal­eplads i foråret. Sejren sikrer, at Team Esbjerg tager fire point med videre til Champions Leagues hovedrunde, der begynder efter nytår. Her skal esbjergens­erne i hovedrunde­ns ene pulje kaempe mod fem øvrige hold om fire kvartfinal­epladser.

»Kvartfinal­en har hele tiden vaeret målet for os, men det så naesten umuligt ud efter nederlaget til Bucuresti på hjemmebane for en måned siden. Nu er det realistisk igen, selv om det bliver vildt svaert,« lød det fra den glade cheftraene­r.

Sejren kom efter en fornem dansk første halvleg, hvilket ikke mindst skyldtes Team Esbjergs ihaerdige defensiv. Eksempelvi­s formåede verdensstj­ernen Cristina Neagu sjaeldent at slide sig forbi det vestjyske 5:1-forsvar. Det stod staerkt og kastede en byge af kontrachan­cer af sig.

Afgørende redninger

Både Estavana Polman og Sonja Frey havde i kontrafase­n ikke øje for andet end mål, og de spillede en vigtig rolle i fasen, som gav Team Esbjerg et forspring. I den henseende må Rikke Poulsen ikke glemmes. Den danske keeper leverede en fremragend­e praestatio­n. Hun reddede bolde fra alle vinkler, og hver gang jubelbrøle­de hun, som om hun netop havde fundet den forsvundne lottokupon bag sofaen.

Med Poulsens redninger, de skarpe kontraløb og et par tordenmål fra distancen fra Kristine Breistøl bragte Team Esbjerg sig foran med fem mål efter 20 minutters spil.

Den havde de faerreste set komme, og stillingen frustrered­e naturligvi­s det sejrsvante hjemmepubl­ikum. En rumaensk syv-mod-seks-opstilling aendrede dog kampbilled­et. Esbjerg kunne ikke modstå presset, og så var det igen jaevnbyrdi­gt efter fem rumaenske scoringer i traek.

Mens Team Esbjerg i den hjemlige liga har vaeret overlegne med 12 sejre i 12 kampe, har vestjydern­e naturligvi­s skullet kaempe hårdere for pointene i en svaer Champions League-pulje. Russiske Rostov Don gav f.eks. holdet en laerestreg for en uges tid siden, men det resultat blev i den grad revanchere­t i arenaen Sala Polivalent­a, der er kendt som en aegte heksekedel.

Det holdt hårdt, men via store redninger fra Rikke

Det siger alt om, at vi bliver ved med at bygge på kapacitete­n på dette hold. Jesper Jensen, cheftraene­r, Team Esbjerg

32.Dxe3 Dxc1

Med ideen Gør det vaerre

Truer mat og det eneste parade er 35.Tf1 som koster et tårn

Sikke et modangreb!

SUNE BERG HANSEN

 ??  ?? Rikke Poulsen stod en fremragend­e kamp for Team Esbjerg på udebane mod CSM Bucuresti.
Foto: Niels Husted
Rikke Poulsen stod en fremragend­e kamp for Team Esbjerg på udebane mod CSM Bucuresti. Foto: Niels Husted

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark