Efter City-skalp: Nu skal Liverpool bare ikke glide

Liverpool slog Manchester City 3-1, og er på mesterskab­skurs.

- KRISTIAN K. JØRGENSEN kristian.k.jorgensen@jp.dk

»This does not fucking slip.«

De efterhånde­n ikoniske ord er Liverpool-legenden Steven Gerrards og henviser til en kamp mod Chelsea i 2014, hvor han opfordrede sine holdkammer­ater til ikke at glide i den engelske mesterskab­sduel. Skaebnens ironi ville, at Gerrard – rent bogstaveli­gt – gled, hvilket kostede et mål og ultimativt det engelske mesterskab.

Saetningen er igen aktuel, og de famøse ord, der rummer en vis hån og spot fra konkurrere­nde fans, vil formentlig­t kun blive skrevet og sagt mere og mere, jo taettere vi kommer på Premier Leagues afslutning.

Søndag aften besejrede Liverpool således Manchester City 3-1, hvilket betyder, at Liverpool nu er ni point foran Pep Guardiolas mandskab, som trods Chelsea og Leicesters fine form, stadig må betragtes at vaere Liverpools naermeste konkurrent i den engelske mesterskab­sduel. Med andre ord er det nu op til Liverpool ikke at glide igen.

Liverpool kom efter en håndfuld minutter foran 1-0 på et fabelagtig­t Fabinholan­gskud, der måtte ses igennem af VAR. Dommeren skulle nemlig undersøge en situation kort før målet i Liverpool-feltet, hvor Cityspille­rne appellered­e for, at

Trent Alexander-Arnold brugte hånden. Hvad de dog naeppe sagde til dommeren, var, at City-playmakere­n Bernardo Silva selv brugte hånden øjeblikket før.

2-0 blev det også til, da Liverpools kontrakniv gjorde det onde ved Manchester City. På venstrekan­ten fik Andrew Robertson bolden og sendte et knivskarpt indlaeg mod en fremadstor­mende Mohamed Salah, der køligt pandede bolden i nettet.

I anden halvleg var Manchester City tvunget frem, men comeback-bestraebel­serne fik et hak i tuden. Få minutter skulle der gå, før Jordan Henderson sendte et blaendende indlaeg ind mod Sadio Mane, der via Claudio Bravos handske headede bolden i mål.

Som kampen skred frem, blev Manchester Citys spil bedre. Med lidt over 10 minutter igen, reducerede Bernardo Silva med et flot og kontroller­et skud scorede. Det blev kampens sidste scoring, for Liverpools føring kom aldrig rigtigt under pres.