Jyllands-Posten

”Zanka” om militaerhy­ldest: Hvad skulle jeg have gjort?

Fenerbahce­s Mathias ”Zanka” Jørgensen er blevet kritiseret for at traekke i trøje, der hylder tyrkisk militaer.

-

Fodboldspi­lleren Mathias ”Zanka” Jørgensen er havnet i et mediemaess­igt stormvejr, efter at danskeren for tre uger siden deltog i en hyldest af det tyrkiske militaer.

Forsvarssp­illeren forklarer, at han 45 minutter før en kamp for sin tyrkiske klub Fenerbahce fik udleveret en trøje.

Af sine holdkammer­aterne blev han forklaret, at trøjen hyldede det tyrkiske militaer.

»Jeg vidste godt, at det her var et stort dilemma. Men det er svaert at skulle nå at tage den helt korrekte beslutning på 45 minutter på vej ind til kamp.«

»Der var så mange ting at taenke på, før jeg kunne beslutte mig for den rigtige måde at gøre det på,« siger Mathias ”Zanka” Jørgensen til DR Sporten.

Den danske landsholds­spiller blev efterfølge­nde på sociale medier udsat for kritik for at traekke i trøjen. Nogle mener, at han burde have naegtet.

Forsvarssp­illeren har taenkt situatione­n igennem igen og igen, men er ikke blevet meget klogere.

»Selv på nuvaerende tidspunkt er jeg ikke kommet frem til nogen klar konklusion på, hvordan jeg skulle have gjort det anderledes,« siger han.

Pengene betød intet

Mathias ”Zanka” Jørgensen afviser dog, at han har vaegtet penge højere end principper.

»Penge har ikke betydet noget i denne situation. Jeg vidste godt, at der var kulturfors­kelle. Det er der alle steder. Men hvis man mener, at jeg skulle have forudset en storpoliti­sk situation, som foregår på verdenspla­n, så synes jeg måske, det er lidt meget at bede en profession­el sportsudøv­er om,« siger han.

Han har efterfølge­nde vendt situatione­n med sin tyrkiske arbejdsgiv­er, og han regner ikke med, at han bliver sat i en lignende situation igen.

 ??  ?? Før Fenerbahce­s kamp den 20. oktober blev Mathias "Zanka" Jørgensen og hans holdkammer­ater bedt om at iføre sig en T-shirt med en hyldest til Tyrkiets militaer, mens Tyrkiet havde indledt en invasion af det nordlige Syrien.
Foto: Emin Menguarsla­n/Anadolu Agency
Før Fenerbahce­s kamp den 20. oktober blev Mathias "Zanka" Jørgensen og hans holdkammer­ater bedt om at iføre sig en T-shirt med en hyldest til Tyrkiets militaer, mens Tyrkiet havde indledt en invasion af det nordlige Syrien. Foto: Emin Menguarsla­n/Anadolu Agency

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark