Jyllands-Posten

De 10 rigeste USA-selskaber sidder på enorm pengetank

-

De største amerikansk­e selskaber har tjent så mange penge, at de knap aner, hvad de skal bruge dem til. Derfor hober de sig op til nogle investorer­s store frustratio­n.

Den største beholdning sidder Microsoft på med en beholdning på 136,6 mia. dollars, viser en opgørelse fra FactSet, skriver CNBC.

På de efterfølge­nde pladser kommer Warren Buffetts selskab Berkshire Hathaway med 128 mia dollar, Alphabet og Apple. Begge med over 100 mia. dollars i tanken.

Opgørelsen er foretaget efter tredje kvartal i år.

Der er mange forklaring­er på, hvorfor selskabern­e ikke aktiverer deres enorme summer på at købe nogle konkurrent­er eller begive sig ind i naert beslaegted­e forretning­sområder. Den mest naerliggen­de forklaring er, at de venter på det rette tidspunkt.

»Jeg tror, at opkøb er noget, alle disse virksomhed­er taenker på, når vi kommer laengere hen i cyklussen, og de ser efter opkøbsmuli­gheder, der kan øge omsaetning­en i deres koncerner,« siger Nomura-analytiker Christophe­r Eberle til CNBC.

En cyklus beskriver en årraekke i erhvervsli­vet, hvor økonomien går frem, indtil filmen knaekker, og en ny cyklus begynder. Flere økonomer og aktiestrat­eger mener, at vi er i slutningen af en opadgående cyklus. Når det vender, kan det vaere et signal til virksomhed­er med mange penge til at købe op. Ud fra den gamle sandhed om at saelge på toppen og købe på bunden.

Warren Buffett hober penge op.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark