Jyllands-Posten

»Nogle gange kalder den gode idé på, at man er lidt uvidende«

Serieivaer­ksaetter med rødder i Bestseller har i år landet investerin­ger for 200 mio. kr.

- KATY WANG jpaarhus@jp.dk

Ken Villum Klausen er vant til at have fart på. Efter knap et år som elev hos Bestseller blev han tilbudt en lederstill­ing. Siden stiftede han egen virksomhed, som han efter 18 måneder solgte for et trecifret millionbel­øb. Og i år alene har hans seneste virksomhed, Lunar, hevet investerin­ger hjem for 200 mio. kr. fra en blanding af danske og internatio­nale venturefon­de.

Idéen med Lunar var at skabe en helt ny bankopleve­lse. Alt skal vaere mobilt og fleksibelt. Virksomhed­en, der i 2015 blev stiftet i Aarhus under navnet Lunarway, har nu også åbnet kontorer i København, Oslo og Stockholm. Antallet af ansatte er over 100. Antallet af brugere er mere end 100.000 i hele Norden.

Kultur fra Bestseller

Sin tilgang til virksomhed­skultur og ledelsesst­il har Ken Villum Klausen fået hos Bestseller, fortaeller han. Tiden hos modegigant­en har sat sig i ham og har formet hans virke som leder den dag i dag.

I 2003 begyndte han som elev i Bestseller. Her fik Ken Villum Klausen lov til at tage initiativ og løbe med idéerne.

»Virksomhed­en gav mulighed for, at jeg kunne få en masse idéer og eksekvere dem, og det er essensen af ivaerksaet­teri. Det har fulgt mig lige siden og er en stor faktor i det, jeg har i dag. Den kultur har jeg taget med mig til Lunar,« forklarer han.

Det var også hos Bestseller, at Ken Villum Klausen blev sporet ind på teknologi. Det har vaeret omdrejning­spunktet i de virksomhed­sprojekter, han siden har kastet sig ud i. Han har blandt andet beskaeftig­et sig med mobile webløsning­er. I Wallmob, Ken Villum Klausens første store succesfuld­e projekt efter Bestseller, kombinered­e han detailhand­el med netop teknologi.

Hvert projekt er en laeringspr­oces. Ken Villum Klausen har da også prøvet at stå med en konkurs mellem haenderne. Og den frygt haenger stadig over de projekter, han kaster sig over. Herunder også med Lunar.

»Frygten vil altid vaere der, men omvendt har jeg fået en masse god laering fra mine tidligere projekter. Konkursen var mit første forsøg på at lave en virksomhed. Jeg var totalt uerfaren, og samtidig ramte jeg lige ind i finanskris­en,« husker Ken Villum Klausen.

Startede med uvidenhed

Som mange andre ivaerksaet­tere fik han idéen til sin nuvaerende virksomhed fra sit eget liv. Han skulle skifte bank, og det viste sig at blive en »horribel oplevelse«.

»Nogle gange kalder den gode idé på, at man er lidt uvidende omkring den sektor, man er på vej ind i, så man ikke kommer med alle mulige forbehold. Det kan godt vaere en fordel, at man prøver at udfordre noget, fordi man kommer fra noget andet,« siger Ken Villum Klausen.

Samtidig var forskellig­e aktører ude i verden begyndt at rykke inden for fintech, finansiel teknologi, og udfordre de etablerede banker.

Ken Villum Klausen øjnede derfor muligheden for at stifte endnu en virksomhed. Han fik hurtigt sat et hold til at stå i spidsen for Lunar. Venturefon­den Seed Capital investered­e i virksomhed­en, dengang den stadig kun var en spaed idé.

»Jeg fik bekraeftet, at der var andre, der også troede på det, vi havde gang i,« siger Ken Villum Klausen.

For tiden bliver der i virksomhed­en talt meget om, at Lunar starter på ny, når det relanceres som en reel bank. Rejsen er først lige begyndt for virksomhed­en, der i dag har fire år på bagen.

Med nyt navn og en banklicens i ryggen står Lunar foran et nyt kapitel i virksomhed­ens liv.

»Det er nu, vi kan forløse vores potentiale,« siger Ken Villum Klausen.

Det kan godt vaere en fordel, at man prøver at udfordre noget, fordi man kommer fra noget andet. Ken Villum Klausen, ivaerksaet­ter

 ??  ?? Ken Villum Klausen vidste ikke meget om finansbran­chen, da han etablerede virksomhed­en, der i dag hedder Lunar, og som har fået en banklicens i ryggen. Foto: Joachim Ladefoged
Ken Villum Klausen vidste ikke meget om finansbran­chen, da han etablerede virksomhed­en, der i dag hedder Lunar, og som har fået en banklicens i ryggen. Foto: Joachim Ladefoged

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark