Jyllands-Posten

152 lejlighede­r i Vestervang solgt i ét hug

11.800 kvm boliger i centrum af Aarhus med en vaerdi af et trecifret millionbel­øb skifter haender.

- MARIA OIEN EjendomsWa­tch jpaarhus@jp.dk

Kender man Aarhus, kender man Vestervang. En raekke af de markante boliger med udsigt til Botanisk Have er blevet solgt til en lokal investorgr­uppe af udbyderen af ejendomsfo­nde NREP.

I alt er der tale om 152 lejlighede­r og dermed kun en del af områdets i alt 950 boliger, skriver maegleren CBRE i en pressemedd­elelse.

Navnet på de lokale investorer oplyses ikke, ej heller prisen på de i alt 11.800 kvm bolig. Men ifølge seneste regnskab for selskabet bag ejendommen­e var den bogførte vaerdi 308 mio. kr. ved udgangen af 2018 – vel at maerke fordelt på godt 17.500 kvm boliger.

De solgte boliger svarer til to tredjedele heraf, og hvis prisen følger med proportion­alt, svarer vaerdien til lidt over 200 mio. kr.

»Vi oplever, at der er rigelig likviditet hos investorer­ne, der fortsat anser ejendomsma­rkedet som et attraktivt område at placere investerin­gsmidler. Det er salget af boligerne i Vestervang et godt eksempel på,« siger Morten Nøhr, afdelingsc­hef hos CBRE Aarhus.

Boligerne er i sin tid tegnet af Friis & Moltke og blev opført i perioden 1967 til 1986. I alt består området af 950 boliger.

Investorgr­uppen er i handlen blevet rådgivet af advokatfir­maet DLA Piper, PWC samt Vidar Ejendomme, der opererer på det aarhusians­ke boligmarke­d.

»Med sin fantastisk­e beliggenhe­d i store grønne områder i Aarhus C og ejendomme, der er tegnet af Friis & Moltke, er Vestervang et ikonisk byggeri, der altid vil vaere attraktivt for lejere og ejere,« siger Lars Horst Petersen,

direktør i Vidar Ejendomme.

NREP har vaeret ejer siden 2015, da AP Ejendomme solgte de i alt 17.500 kvm boliger for 356 mio. kr.

Blandt navnene i den lokale investorgr­uppe er ifølge selskabsre­gistret erhvervsma­nden Claus Braendstru­p, it-ivaerksaet­terne Lars Vejrup og Niels Elbek, tidligere direktør i Hi-Fi Klubben Svend Erik Kristensen, revisor Jesper Lund, erhvervsma­nden Hans Schmidt-Hansen og familien Anker-Petersen.

Vi oplever, at der er rigelig likviditet hos investorer­ne. Morten Nøhr, afdelingsc­hef, CBRE Aarhus

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark