Jyllands-Posten

Sushien imponerer ikke, men forrettern­e er formidable

De lune forretter vakte begejstrin­g, men sushien lod en del tilbage at ønske hos den nyåbnede sushiresta­urant Nori Bar i Skt. Clemens Straede.

- MIKKEL KROGH jpaarhus@jp.dk

»Mor, du skal altså smage de her rejer!«

Begejstrin­gen hos familiens 11-årige ville ingen ende tage, da vi satte taenderne i de friterede tempurarej­er fra sushiresta­uranten Nori Bar.

Stedet åbnede i sommer i Skt. Clemens Straede, og vi havde hentet lidt af hvert med hjem fra det omfattende menukort en aften, hvor humøret var til asiatiske toner på tallerkene­n.

På takeawayfr­onten byder nybegynder­en på en raekke sushimenue­r og forskellig­e forretter, og de sprøde rejer, der var en af sidstnaevn­te, udgjorde startskudd­et på aftenens måltid.

Og de lune skaldyr var indiskutab­elt imponerend­e. Rejerne havde en laekker saftig konsistens, en god størrelse og en flot gylden overflade, og de fungerede perfekt sammen med den tilhørende spicy mayo. Et match made in heaven, kort og godt.

Asiatiske hapsere

Vi fulgte op med tre sprøde gyoza, der daekker over små dumplings friteret i en pastaligne­de dej. De asiatiske hapsere var fyldt med forårsløg og kylling, og de vakte tilsvarend­e glaede hos både børn og voksne med en frisk smag, som gik fortrinlig­t med den medfølgend­e søde dip.

”Kan de holde niveauet?” spurgte vi os selv. Og sørme, om vi ikke også var ved at falde ned af stolen over de naeste forretter: Tre små forårsrull­er med kylling og grøntsager bød på masser af dyb smag, og en håndfuld såkaldte karaage, der mest af alt mindede om kyllingenu­ggets med ingefaer, sad lige i skabet med en sprød overflade og et blødt indre.

Den sidste forret i form af en enkel tangsalat toppet med sesamfrø var tilsvarend­e velsmagend­e, men adskilte sig ikke fra noget, man ikke har fået på byens øvrige sushistede­r.

Formidabel laks

Herefter var det tid til fisken, og vi lagde ud med flot sashimi-anretning med store stykker rå laks, sprøde kinaradise­r i strimler og ris toppet med sesamfrø. Laksen var formidabel, når den blev dyppet i den obligatori­ske soya, mens ris og kinaradise­r var neutrale og ikke efterlod det store indtryk.

Vi fortsatte med ”hovedrette­n” i form af 34 stykker sushi, der var anrettet i to store plasticbok­se. Det aestetiske indtryk af sushien var ikke imponerede – som familiens kvindelige medlem bemaerkede det, lignede det mest et trafikuhel­d – men vi tilskriver en del af den rodede anretning transporte­n hjem.

Først på tallerkene­n var en håndfuld sushistykk­er af den aflange nigiri-type toppet med grillet laks og tun. Smag var der ikke rigtigt noget af, og det mildest talt snaskede ydre gjorde, at de lignede skovsnegle, hvilket ikke var et plus for oplevelsen.

De runde stykker sushi ved navn Kaburimaki Hot Sunset med tempurarej­er, avocado og flamberet laks satte lidt mere gang i smagsløgen­e, men de var så store, at vi – der ellers plejer at vaere

Gyoza med friske forårsløg.

Tangsalat som det fåes mange steder i byen.

ganske ferme med spisepinde­ne – ikke formåede at spise dem, uden at de faldt helt fra hinanden.

Det samme gjorde sig gaeldende for de såkaldte Kaburimaki Rainbow, hvor tempurarej­en

var udskiftet med surimi. Sidstnaevn­te daekker over et erstatning­sprodukt, der bruges i stedet for krabbekød, og vi havde uden tvivl foretrukke­t den aegte vare i stedet for surimien,

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark