Jyllands-Posten

4-2 til AGF: »Vi spillede forrygende offensivt fodbold«

Fire mål, tre forsøg på overligger­en og to straffespa­rk, der ikke blev dømt. AGF dominerede totalt, men lukkede alligevel Sønderjysk­e ind.

- MIKKEL HEMMER-HANSEN mikkel.hemmer@jp.dk

45 sekunder var der blot gået, da AGF ramte overligger­en for første gang.

Det var startskudd­et til et opgør, hvor AGF leverede offensiv fodbold i højeste gear: Der var fire mål, tre forsøg på overligger­en, flere andre store chancer, ligesom holdet formentlig blev snydt for to straffespa­rk, fordi Sønderjysk­e-spillere havde hånd på bolden i feltet.

»Vi spillede forrygende offensivt fodbold,« konkludere­de AGF-traener David Nielsen efter kampen, hvor tilskuerne kvitterede med stående klapsalver ved slutfløjt.

Offensivt er AGF ikke set meget bedre. Patrick Mortensen åbnede efter 45 sekunder, da hans skud blev blokeret på stregen af Sønderjysk­es Kees Luijckx, der puffede bolden op på overligger­en med låret.

To flotte mål

AGF kom hurtigt foran på en perle fra kantspille­ren Jon Thorsteins­son, der ikke blev presset omkring feltet, så han fik plads til at afslutte i det lange hjørne. AGF fortsatte dominansen, og Bror Blume fordoblede scoringen med en halvflugte­r op i det andet hjørne med venstreben­et.

»Der sad lidt spindelvae­v,« sagde Bror Blume kaekt efter opgøret.

Det var to fremragend­e mål sat ind i hvert sit målhjørne.

»Det var to rigtige flotte mål. To af vores teknisk staerkeste spillere leverede kvalitet, og det var godt at se. Vi har meget kvalitet, men det er vigtigt, at det kommer ud i kampene og ikke bare på traeningsb­anen. Jeg synes, det kommer bedre ud i denne saeson,« sagde David Nielsen efter kampen.

Snydt for straffespa­rk

AGF førte 2-0 ved pausen, men havde haft chancer til flere mål. Der var to forsøg på overligger­en og to tilfaelde, hvor AGF appellered­e for hånd på bolden i feltet, og tvbilleder­ne viste, at AGF havde en sag. AGF fik desuden annulleret et mål for offside.

»Vores første halvleg var enestående, og vi blev snydt for to straffespa­rk,« sagde David Nielsen efter kampen.

Sønderjysk­es keeper, Sebastian Mielitz, leverede også en flot refleks på et forsøg fra Steffen Højer, der blev rettet af i muren.

Fem stjerner

»Fem stjerner,« lød anmeldelse­n af de første 45 minutter fra en aarhusians­k tilskuer, da dommeren fløjtede til pause.

På trods af den totale AGFdominan­s blev det alligevel spaendende. Sønderjysk­e reducerede først til 1-2 og senere til 2-3.

Mange sad og taenkte på Silkeborg-kampen, som blev tabt 3-4 på hjemmebane med fuldt hus på trods af stor dominans.

»Anden halvleg blev lidt mere noget rod, og vi skulle aldrig have lukket dem ind i kampen. Men vi er glade for, at vi fik de tre point,« sagde Bror Blume efter kampen.

Men begge gange kom AGF hurtigt tilbage med mål fra Alexander Munksgaard og

Patrick Mortensen, der også headede bolden på overligger­en efter pausen.

En vild kamp

»Det var mentalt staerkt, at vi ikke lod os rive ned i sumpen efter at have spillet godt i første halvleg og så pludselig lukkede et mål ind. Det blev en vild kamp i anden halvleg, fordi de havde ikke noget at tabe. De lagde to mand på toppen og begyndte at gøre ting, som de aldrig har gjort før. Det skulle vi indstille os på,« sagde David Nielsen.

Sønderjysk­e leverede samlet set, men specielt i første halvleg, en sløj omgang bold. Og det eneste, den tidligere AGF-traener Glen Riddershol­m fik med hjem, var en advarsel for brok.

»Man skulle tro, at vi kun havde traenet ballet op til denne kamp og så havde håbet, at vi kunne kreere noget med bolden. Måden, vi forsvarede på i denne kamp, var forfaerdel­ig,« sagde Sønderjysk­es traener, Glen Riddershol­m.

Man skulle tro, at vi kun havde traenet ballet op til denne kamp. Glen Riddershol­m, cheftraene­r, Sønderjysk­e