Jyllands-Posten

Følelserne for letbanen er blevet varmere

- MORTEN NYSTRUP morten.nystrup@jp.dk

Ryomgård: Over for stationen i Ryomgård ligger det gamle hotel, hvor restaurant Deja Vu har indrettet sig. Og har man ikke oplevet gentagende problemer med letbanen? Jo, lyder det bekraeften­de fra Belinda Andersen, 33 år, der skutter sig i kulden. Hun bruger letbanen dagligt på vej til og fra jobbet i Aarhus og er tidligere løbet ind i aflysninge­r med timelange ventetider samt bus- og taxature som nødløsning­er.

»Det er jo frostvejr,« så den burde vaere aflyst, bemaerker hun. Midttrafik­s informatio­nsstander melder dog om normal drift. Sådan burde det også vaere efter al den forberedel­sestid og testkørsle­rne, konstatere­r Belinda Andersen, mens vi spejder efter toget. For er det nu også klar til pendlerne en kold morgen med rim på vejene og glat føre på perronen? Lidt efter er vi ikke i tvivl.

I retning mod landsbyhov­edgården Gammel Ryomgård brydes mørket i glimt af store gnister fra letbanetog­ets møde med kørelednin­gerne. Nu kan man også høre den elektriske sitren, men ellers er alt roligt sådan en mandag først på dagen. Vi er fire, der skal med toget. Uret står på 6.38, temperatur­en på frostgrade­r, og der er morgenstem­ning i toget.

Nogle forsøger sig med ekstra søvn, mens Lise Andersen og to medpendler­e har taget strikketøj­et frem. Der snakkes om fødselsdag­en i lørdags og om den letbane, som er blevet en fast – og tilsynelad­ende mere pålidelig – følgesvend i hverdagen.

Ida Bøje, 17 år. Bor i Grenaa og laeser på Aarhus Tech. Bruger letbanen fem dage om ugen:

 ?? FOTO: CASPER DALHOFF ??
FOTO: CASPER DALHOFF
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark