Jyllands-Posten

Ny Danica-chef skal bestyre 500 mia. kr.

Poul Kobberup er forfremmet til investerin­gsdirektør i Danica Pension. Den hidtidige skal koncentrer­e sig om Danske Bank.

- KRISTOFFER BRAHM CLAUS IVERSEN kristoffer.brahm@finans.dk claus.iversen@finans.dk

Danske Bank har sat en ny mand i spidsen for arbejdet med at investere 800.000 kunders pensionsmi­dler i dattersels­kabet Danica Pension.

Godt fire år efter at Poul Kobberup blev headhuntet fra konkurrent­en PFA, bliver han nu overordnet investerin­gsdirektør for Danica Pension.

Hidtil har Anders Svennesen haft det job i både Danica Pension og Danske Banks wealth management-enhed, men han skal fremover koncentrer­e kraefterne om wealth management, hvor han skal fokusere på at udvikle nye produkter og løsninger inden for investerin­g og kapitalfor­valtning.

»Jeg får ansvaret for alle aktiverne, og det er for mig enormt spaendende at beskaeftig­e mig med helheden. Det giver mening, når man som jeg tror på, at det er sammenhaen­gen mellem aktiverne, der skaber det langsigted­e afkast,« siger Poul Kobberup.

Han har indtil nu vaeret investerin­gsdirektør for pensionsse­lskabets likvide aktiver, men rykker op og får ansvaret for hele paletten af aktiver, herunder også alternativ­e investerin­ger og ejendomme.

Det betyder, at han får ansvaret for investerin­ger for ca. 500 mia. kr.

»Mit fokus bliver endnu bredere, men det er nogenlunde samme metodikker, vi bruger i måden at sammensaet­te aktiver på,« siger Poul Kobberup.

Godt afkast i 2019

I 2016 var han med til at lave en ny investerin­gsstrategi for Danica Pension, som sidst i 2017 opkøbte SEB Pension, der siden er blevet integreret i Danske Bank-familien. Derfor står den ikke på de store omvaeltnin­ger de kommende år.

Efter flere dårlige år praestered­e Danica Pension i 2019 et af de bedste afkast i pensionsbr­anchen. Det viser ifølge Poul Kobberup, at strategien virker.

»Man skal ikke forvente, at vi aendrer måden at investere på. Men jeg er stor fortaler for aktiv forvaltnin­g, så der vil nok vaere nogle enkeltområ­der, hvor vi justerer,« siger Poul Kobberup.

Danica Pensions adm. direktør, Ole Krogh Petersen, er glad for, at kabalen med organisati­onen er gået op.

»Poul har skabt flotte resultater i sin rolle som investerin­gsdirektør for likvide aktiver, og jeg er overbevist om, at han er den rette til at sikre, at Danica også i fremtiden leverer attraktive og konkurrenc­edygtige afkast, som er med til at skabe økonomisk tryghed for vores kunder,« siger Ole Krogh Petersen.

Baeredygti­g investerin­g

Ifølge Poul Kobberup bliver baeredygti­ge investerin­ger et af de store temaer, som kommer til at fylde de kommende år.

»Investerin­gsuniverse­t udvider sig hele tiden i den retning, så det fylder bare mere og mere i vores dagligdag. Det handler ikke om at vaere mere grøn end alle andre, men om at gøre det rigtige,« siger Poul Kobberup.

Kunderne fik meget høje afkast i 2019. I år bliver vaerditilv­aeksten ifølge investerin­gsdirektør­en mere beskeden.

»Det er sjaeldent, at man ser to peak-år efter hinanden. Vi forventer afkast på et lavere niveau, men forholdet mellem de forskellig­e kategorier har ikke aendret sig vaesentlig­t. Derfor er det stadig attraktivt at investere i aktier i forhold til andre aktiver,« vurderer Poul Kobberup.

Når han ikke arbejder, er han aktiv med alle mulige former for sport lige fra løb over ishockey til fodbold og padel-tennis. Rejser med familien er en anden fritidsint­eresse. Poul Kobberup har ligesom sin kaereste to børn fra et tidligere aegteskab.

 ??  ?? Poul Kobberup er blevet forfremmet til investerin­gsdirektør for Danica Pension. Foto: Danica
Poul Kobberup er blevet forfremmet til investerin­gsdirektør for Danica Pension. Foto: Danica

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark