Jyllands-Posten

Danmark skal holde sig i det digitale førerfelt

-

Danske virksomhed­er skal investere målrettet i ny teknologi, hvis de vil klare sig i en fremtid, hvor den digitale konkurrenc­e bliver hårdere. Derfor er det kaerkommen­t, når 6 af 10 erhvervsle­dere siger, at de vil øge investerin­gerne i digitalise­ring i 2020, mens kun 1 pct. venter et fald. Tallene fremgår af en ny, omfattende undersøgel­se blandt 10.652 medlemmer af Lederne.

Hvis ikke danske ledere sørger for at investere i digitalise­ring og anden ny teknologi, risikerer Danmark let at blive udmanøvrer­et af økonomiske supermagte­r som Kina og USA. Førstnaevn­te har et erklaeret mål om at blive verdens førende inden for bl.a. kunstig intelligen­s og robottekno­logi inden 2025. USA vil naeppe sidde på haenderne, eller rettere pengekasse­n, imens.

Det globale digitalise­ringskaplø­b vil saette danske virksomhed­er under pres. Derfor er det rettidig omhu, at danske ledere nu skruer op for de digitale investerin­ger. De kommende år vil byde på gode muligheder for at udvikle nye baeredygti­ge forretning­sområder baseret på digital teknologi. Selv om virksomhed­erne herhjemme er godt med på mange områder, når det gaelder digitalise­ring, er der områder, der halter. Det gaelder blandt andet virksomhed­ernes brug af big data. Derfor skal danske erhvervsle­dere blive ved med at se fremad og sikre sig en plads i førerfelte­t i det globale digitalise­ringskaplø­b. Gerne hjulpet på vej af politiske tiltag, som gør det lettere og billigere for virksomhed­erne at investere i digitalise­ring.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark