Jyllands-Posten

De skandalera­mte bankers juridiske arm

Professor og advokat Morten Samuelsson er ekspert i sager om økonomisk kriminalit­et og har bistået flere kollapsede banker.

-

Når bankernes højtståend­e medlemmer af direktione­r og bestyrelse­r kommer i problemer, ringer mange af dem til Morten Samuelsson for juridisk bistand. Således har Samuelsson talt adskillige af de anklagedes sager i efterdønni­ngerne af krakkene i Roskilde Bank, Capinordic Bank og faerøske Eik Bank.

Samuelsson har selv en fortid som anklager hos bagmandspo­litiet og er kendt som en dygtig forsvarer i sager om økonomisk kriminalit­et.

Han er desuden juraprofes­sor fra Copenhagen Business School og partner i advokatfir­maet Mazanti-Andersen Korsø Jensen.

Ud over bankledels­er er han også advokat for den schweizisk bosatte danske rigmand Jeffrey Galmond, der har vaeret anklaget for svindel i forbindels­e med aktiehande­l i et større russisk teleselska­b.

Måtte til lommerne

Galmond tabte i december en ankesag i Østre Landsret, der betyder, at han nu skylder de danske skattemynd­igheder 196 mio. kr.

Selv har Morten Samuelsson også måttet til lommerne – dog i mere beskedent omfang. I 2017 blev han idømt en bøde på 20.000 kr. for at overtraede god advokatski­k i forbindels­e med sagen om kollapset i Eik Bank.

Her endte Samuelsson ifølge afgørelsen på uetisk vis med at repraesent­ere både bankledels­en og det forsikring­sselskab, der havde forsikret den.

Ud over sit virke som advokat i landets retssale bidrager Morten Samuelsson også til forståelse­n af det juridiske område med foredrag og fagbøger. Han er desuden en flittig skribent i tidsskrift­er som Ugeskrift for Retsvaesen og Erhvervsre­tligt Tidsskrift.

Morten Samuelsson, professor, advokat, lic.jur., Ålsgårde

 ??  ?? Morten Samuelsson har en fortid som anklager hos bagmandspo­litiet. Arkivfoto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Morten Samuelsson har en fortid som anklager hos bagmandspo­litiet. Arkivfoto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark