Jyllands-Posten

15-årig forlod Melbourne i tårer

Efter mere end to timer måtte Coco Gauff kapitulere i mødet med Sofia Kenin ved Australian Open.

-

Den 15-årige Coco Gauff har vaeret en af de helt store historier ved Australian Open, men den amerikansk­e teenager kommer ikke til at vinde tennisturn­eringen.

Søndag morgen dansk tid blev hun sendt ud af 14.seedede Sofia Kenin i turneringe­ns fjerde runde. Efter to jaevnbyrdi­ge saet uddelte Gauffs landsmand et aeg i tredje saet, og derfor endte saetcifren­e 6-7, 6-3, 6-0 i Sofia Kenins favør.

Efterfølge­nde forlod Gauff banen i Melbourne i tårer.

Når hun har sundet sig, kan hun kigge tilbage på en turnering, hvor hun har stjålet overskrift­erne og atter vist, at hun er en, man skal regne med i årene fremover.

I første runde sendte hun rutinerede Venus Williams ud af turneringe­n, og i tredje runde blev hun den yngste nogensinde til at sende den forsvarend­e mester ud af Australian Open, da Gauff besejrede Naomi Osaka.

Jabeur imponerede

To dage efter at have sendt Caroline Wozniacki på pension fortsatte Ons Jabeur med at imponere, og hun skal nu møde Sofia Kenin i kvartfinal­en.

Den useedede tuneser blev kvartfinal­eklar ved at vinde i to saet over 27.-seedede Qiang Wang fra Kina, der ellers havde imponeret ved at slå Serena Williams ud tidligere i turneringe­n.

Ons Jabeur vandt 7-6, 6-1 over Qiang Wang og står dermed foran sin første grand slam-kvartfinal­e i karrieren.

»Jeg er virkelig i chok, det er uvirkeligt, og jeg kan slet ikke beskrive, hvordan jeg har det,« sagde den 25-årige tuneser ifølge AFP.

Topseedede Ashleigh Barty er også klar til kvartfinal­en i Australian Open.

Verdensett­eren havde dog lidt problemer med at slå amerikaner­en Alison Riske, men det lykkedes for Barty at vinde 6-3, 1-6, 6-4.

I kvartfinal­en skal Ashleigh Barty møde Petra Kvitová fra Tjekkiet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark