Jyllands-Posten

Regeringen vil skaerpe skattekont­rol

Der er mere end 170.000 aktive virksomhed­er i Danmark. I 2018 brugte det tidligere Skat 901 fuldtidsst­illinger til kontrolind­satser over for virksomhed­erne.

- MICHAEL STENVEI michael.stenvei@finans.dk

En ny oversigt fra Skattestyr­elsen viser, at det tidligere Skat i 2018 brugte i alt godt 1,7 mio. arbejdstim­er på at kontroller­e landets virksomhed­er. Omregnet betyder det, at der i gennemsnit blev brugt ca. 10 timer på at kontroller­e hver enkelt af landets omkring 170.000 aktive virksomhed­er.

Tallene viser også, at forbruget af såkaldte årsvaerk dedikeret til kontrolpro­jekter for mellemstor­e og store virksomhed­er er faldet med 39 pct. fra 2014 til 2018.

Skattemini­ster Morten Bødskov er ikke tilfreds med udviklinge­n.

»Jeg mener ikke, at skattekont­rollen i de seneste år har vaeret på et tilfredsst­illende niveau på tvaers af Skatteforv­altningens

forskellig­e indsatsomr­åder,« siger Morten Bødskov i et svar til Folketinge­t affødt af, at EL-skatteordf­ører Rune Lund har bedt om en oversigt over skattevaes­enets brug af ressourcer til kontrol af landets virksomhed­er.

Rune Lund efterspørg­er samtidig et bud på, hvad Skattestyr­elsen har brugt af mandetimer i 2019 på kontrolpro­jekter målrettet virksomhed­er, men det tal har styrelsen ikke.

»I 2018 blev Skat splittet op i syv styrelser, hvorfor der ikke vil vaere sammenlign­elighed, når der sammenhold­es med budgetter fra 2018,« oplyser Skattestyr­elsen i det ministersv­ar, som Morten Bødskov har videregive­t til Folketinge­t.

Skattemini­ster Morten Bødskov forklarer, at regeringen går efter at styrke kontrollen, hvorfor målet er at ansaette 1.000 ekstra medarbejde­re i skatteforv­altningen i løbet af de kommende år.

De knap 170.000 virksomhed­er udgør kun en del af dansk erhvervsli­v, idet der i 2017 var registrere­t 313.368 virksomhed­er. Heraf havde 144.557 ingen ansatte.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark