Jyllands-Posten

Lego glider ned ad listen over verdenseli­ten

Lego har tabt markedsvae­rdi og roder nu rundt som nummer 313 over de mest vaerdifuld­e brands i verden. Men det er stadig det eneste danske navn i top-500.

- LONE ANDERSEN lone.andersen@finans.dk

Det er selvsagt svaert at måle brandvaerd­i med navne som Amazon, Apple, Ferrari og Disney.

Men Lego har heller ikke kunnet fastholde sin plads som nummer 302 på listen i 2019 og er gledet ned som nummer 313 med en markedsvae­rdi på 6,6 mia. dollars eller omkring 45 mia. kr.

Det viser den årlige liste fra selskabet Brand Finance, som måler de forskellig­e kendte varemaerke­r i verden.

»Det bliver interessan­t at se, hvad der venter Lego i 2020, isaer efter selskabets meddelelse om at udvikle flere interaktiv­e spil, som kan bringe selskabet på sporet til bedre at kunne konkurrere med den digitale underholdn­ing,« udtaler David Haigh, adm. direktør i Brand Finance.

Han sigter til, at Lego generelt har skruet kraftigt op for de finansiell­e investerin­ger i spil, apps og digitale legeformer. For nylig meddelte Lego og den kinesiske techgigant Tencent f.eks., at de to har forlaenget deres partnersna­k med yderligere to år. Lego deler skaebne med legetøjsin­dustrien generelt, fordi hele branchen er blevet ramt af en intens konkurrenc­e fra de store digitale spillere om børns opmaerksom­hed. Lego kan dog stadig bryste sig af en såkaldt AAA+-vurdering af sin brandstyrk­e, som altså er meget staerkt og i samme ”kongefamil­ie” som Disney, Coca-Cola og Rolex. Den primaere årsag til, at Lego ikke kommer i naerheden af disse mastodonte­r på den samlede liste, er ikke mindst, at Lego har en betydeligt lavere omsaetning og dermed en mindre vaerdi som selskab.

Det giver følgende top-10:

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark