Jyllands-Posten

Danske investorer har udsigt til milliardud­bytte

De store investerin­gsforening­er venter at skulle betale langt højere udbytter, end de gjorde sidste år.

- LENE ANDERSEN lene.andersen@finans.dk

Der er udsigt til solide udbetaling­er til ejerne af de udbyttebet­alende investerin­gsbeviser.

De syv største investerin­gsforening­er venter tilsammen at udbetale op mod 17,5 mia. kr. i udbytte i den kommende tid. Det er knap 20 pct. mere end sidste år.

»Vi udbetaler 745 mio. kr. Sidste år var det 690 mio. kr. Den afdeling, der udbetaler mest i procent, er afdeling Tyskland, der udbetaler 10,95 pct.,« siger direktør Eskild Bak Kristensen, Sydinvest.

Loven dikterer

Bankinvest venter at skulle udbetale omkring 2,2 mia. kr. mod 1 mia. kr. i 2019. Investerin­gsdirektør Andrea Panzieri, Bankinvest, forklarer, at de højere udbytter ikke skyldes, at foreningen har solgt ud af alle gevinstakt­ierne.

»De højere udbytter skyldes primaert de højere aktiekurse­r. Når vi realiserer en kursgevins­t på en aktie, fordi den har nået vores kursmål, og vi køber en anden billigere aktie, så udløser denne omlaegning en udlodning. Det vil der vaere mere tilbøjelig­hed

Kilde: Selskabern­e til at ske i stigende markeder,« siger Andrea Panzieri.

Investerin­gsforening­erne kan ikke selv afgøre, hvor meget der skal betales i udbytte. Det er lovbestemt og afhaenger bl.a. af gevinsten på valutaafda­ekningen, investorer­nes tilbagesal­g af investerin­gsbeviser og det realisered­e afkast.

Investerin­gsforening­erne er mindre begejstred­e for udbytterne, fordi mange ikke får geninveste­ret. Private investorer er derimod ofte glade for at få et kontant afkast uden at skulle saelge deres investerin­gsbeviser.

»Kunderne er generelt glade for udlodninge­r, men hvis de ikke ønsker dette, har vi jo akkumulere­nde afdelinger. Hvad der lige passer bedst, bør kunden drøfte med sin rådgiver,« siger Andrea Panzieri.

20 pct. mere end i 2019

Bankinvest, Nordea Invest, Sydinvest, Jyske Invest, Nykredit Invest, Sparinvest og Danske Invest venter sammenlagt at udbetale ca. 20 pct. mere i udbytte end sidste år. Det daekker over forventet højere udbytte hos alle andre end Danske Invest.

Der er for alle foreninger­s vedkommend­e tale om foreløbige tal.

 ??  ?? Det kan vaere svaert at investere på de internatio­nale markeder. Foto: Andy Wong/AP
Det kan vaere svaert at investere på de internatio­nale markeder. Foto: Andy Wong/AP

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark