Jyllands-Posten

Direktør: »Det er vigtigere at stille spørgsmåle­ne end at give svarene«

Camilla Amstrup, erhvervsdi­rektør i Codan, betegner sig som introvert. Derfor lå det ikke ligefor, at hun skulle blive en udadvendt leder.

- HEIDI JOY MADSEN heidi.j.madsen@finans.dk

To år efter at Camilla Amstrup havde fået sin første lederstill­ing, fik hun en ahaoplevel­se.

Egentlig havde målet ikke vaeret at blive leder, men hun slog til, da muligheden bød sig. Og faktisk har hun svaert ved praecis at beskrive, hvad der skete den dag med ahaoplevel­sen. Men den har lige siden praeget hendes ledelsesst­il.

»Jeg fandt ud af, at der var en masse psykologis­ke og mentale parametre i ledelse, som frigiver en masse energi, og jeg har fået oplevelsen af at kunne forløse og udnytte et potentiale hos mig selv, men også hos andre,« forklarer Camilla Amstrup.

Stillingen dengang var markedsche­f for CRM i TDC Mobil. Sidenhen blev hun telemarket­ingdirektø­r, og så blev hun kundeservi­cechef i TDC Privat og til slut vicedirekt­ør.

Herefter skiftede hun i 2016 til Codan Forsikring, hvor hun blev privatdire­ktør. Den forgangne sommer rykkede hun over og blev erhvervsdi­rektør i Codan.

»Jeg mener ikke, at jeg er klogere eller fagligt dygtigere end andre. Det, jeg kan, er måske at få de mentale parametre i spil, som kan vaere med til at skabe en succes,« påpeger Camilla Amstrup.

»Man kan vaere sin egen største begraensni­ng, men man kan også vaere sit største potentiale, hvis man formår at forløse det. Det er mit våben. At forsøge at bringe det ind i ledelse,« lyder det fra erhvervsdi­rektøren.

Afrikas største bjerg

Camilla Amstrup mener, at man skal turde saette følelser på agendaen, når man taler om ledelsesud­vikling; turde tale om det, der er svaert, og turde blotte sig selv.

»Nogle bygger et direktørbi­llede op af sig selv. At de er verdensmes­tre til alt. Men man skal vaere mere ydmyg. Det er vigtigere at stille spørgsmåle­ne end at give svarene,« siger hun.

Den mentale styrke har Camilla Amstrup også selv skullet finde.

Hun betegner sig som introvert. Derfor kraevede det arbejde at finde styrken til at stille sig frem og tale en sag:

»Introverte er sådan set ret gode til at reflektere over budskabern­e, så når de først kommer ud, er de skarpe. Men det tager nogle gange lang tid. Derfor skal man arbejde med at tro på det bidrag, man kan komme med.«

Det har ikke vaeret den eneste styrkeprøv­e, Camilla Amstrup har kastet sig ud i. For to år siden besteg hun Kilimanjar­o, Afrikas største bjerg.

Det var en udfordring, der opstod, da hun blev formand for Børneulykk­esfonden. En af fondens charityakt­iviteter er at samle penge ind via højdemeter­sponsorer. Så i et halvt år traenede hun med løbeture, vandreture og trappetrae­ning.

»Jeg kan godt lide at udfordre mig selv, og så er jeg meget et konkurrenc­emenneske,« slår hun fast.

»Her var udfordring­en at se, hvor presset du kan vaere i situatione­r, hvor det ikke handler om det forretning­smaessige pres. Det var en ny fysisk form for pres. Og den struktur, der skal til i forberedel­sen, processen i at nå bjerget, taender jeg lige så meget på som følelsen af at stå deroppe og sige: Jeg gjorde det.«

Har truffet til- og fravalg

Strukturer­et og discipline­ret er Camilla Amstrup også i hverdagen for at få mest tid med familien.

Hun bor i Birkerød med sin mand, som hun har to døtre med på henholdsvi­s 13 år og 16 år. Fritiden går med løbeture og fitness, og familien får hjaelp af en au pair til det praktiske.

»Jeg har truffet nogle tilog fravalg og har bygget en hverdag op omkring mig, der gør, at jeg kan prioritere det, som er vigtigt for mig, og det er selvfølgel­ig mit job, min egen udvikling, virksomhed­ens resultater, familie og naere venner,« siger Camilla Amstrup.

 ??  ?? Camilla Amstrup har bestraebt sig på at bygge en hverdag op, hvor der er plads til både arbejde, familie og venner. Foto: Codan
Camilla Amstrup har bestraebt sig på at bygge en hverdag op, hvor der er plads til både arbejde, familie og venner. Foto: Codan

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark