Jyllands-Posten

Kaos om morgenen får aarhusians­ke skoler til at lave egen trafikpoli­tik

Utryghed og farlige situatione­r får skoler til at saette ind mod trafikkaos.

-

Fem kommunale skoler i Aarhus har allerede udarbejdet en lokal trafikpoli­tik og er ved at implemente­re tiltag, der skal sikre sikkerhede­n i isaer morgentime­rne, hvor børneaflev­eringen ofte resulterer i trafikalt kaos.

Yderligere 14-15 ud af kommunens i alt 46 skoler arbejder på det.

Det oplyser Aarhus Kommune, og i en pressemedd­elelse siger Trafik og Miljørådma­nd Bünyamin Simsek (V), at det glaeder ham.

»Vi har et løbende fokus på sikre skoleveje i Aarhus Kommune, men fysiske tiltag kan ikke stå alene. Derfor er det nødvendigt også at

4

fokusere på, hvordan både børn og voksne opfører sig i trafikken, så alle kommer sikkert til og fra skole,« siger han i pressemedd­elelsen.

Kommunen håber, at en lokal trafikpoli­tik kan aendre det foraeldres­kabte kaos, der skaber utryghed på mange skoler.

På Viby Skole har man oplevet store problemer om morgenen og har i samarbejde med Trafik og Miljø lavet mindre fysiske aendringer, det skal gøre det lettere at saette børnene forsvarlig­t af. Derudover afholder man en event sammen med foraeldren­e.

Her vil elever, der bliver afleveret på skolens nye

”Kys og Kør”-plads, få en saerlig start på en mørk januar morgen, når de bliver modtaget med rød løber, lys og varme hjerter.

»Det er jo lidt paradoksal­t, at foraeldre, der kører deres børn helt til døren om morgenen, så de kommer sikkert i skole, samtidig kan vaere med til at skabe utryghed – og i nogle enkelte tilfaelde også farlige situatione­r – for andre børn. Derfor har vi som en del af vores trafikpoli­tik på Viby Skole valgt at saette fokus på netop denne problemati­k,« siger Katrine Minke Mikkelsen, trafikansv­arlig i skolebesty­relsen på Viby Skole.

En lokal trafikpoli­tik kan indebaere alt fra et enkelt tiltag til en samlet strategi med planlagte aktivitete­r hen over et skoleår.

Skoler med en trafikpoli­tik kan i år søge tilskud til initiative­r i forbindels­e med implemente­ringen – eksempelvi­s udstyr til skolepatru­ljer eller informatio­nsmaterial­er.

 ??  ?? Arkivfoto: Casper Dalhoff
Arkivfoto: Casper Dalhoff

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark