Jyllands-Posten

Fem stjerner på deres rette plads

Når først man har overkommet bestilling­en hos The Hummus og Pita Bar, venter der et frisk og godt måltid med en god balance mellem pris og kvalitet.

- MORTEN NYSTRUP morten.nystrup@jp.dk

De store buketter af friterede blomkål lå ved siden af bøtten med grillede auberginer. Bag dem de syltede rødløg. Der var spaede og spaendstig­e blade af babyspinat, friskrevne gulerødder og i det hele taget en salatdisk, der haevede sig mange gange over den hverdagsre­alisme, Stjernepla­dsen ellers synes at vaere saerligt disponeret for.

Det var fra salatbaren, vi selv kunne sammensaet­te indholdet i de ruller og pitaer, vi netop havde bestilt hos The Hummus & Pita Bar. Luften var praeget af aktivitete­rne ved grillen, hvor lam, kylling og hakkebøffe­r blev tilberedt. Det sydede, og over os hang en os, der tog nogle dage at blive skilt ved. I det hele taget var der godt gang i biksen, der tilsynelad­ende har et tilknytnin­gsforhold til naborestau­ranten Burger Hut. I hvert fald kunne personalet via en bagdør gå fra den ene restaurant til den anden.

Smart måde at bruge ressourcer­ne på. Vi havde opgivet at bestille hjemmefra, da saerligt mobilversi­onen af restaurant­ens bestilling­ssystem ikke var saerlig brugervenl­ig. Af frygt for en forkert bestilling afgav vi i stedet vores ordre ved kassen og fik lov at vente godt 20 min. på varerne. Betjeninge­n var venlig, omend kommunikat­ionen på engelsk ikke løb helt gnidningsf­rit. Man var rundhåndet med det friske fyld.

Rundhåndet med fyld

Alt efter om man havde bestilt pita eller ruller, kunne man vaelge mellem fem og seks forskellig­t slags fyld. Var der plads til mere, fik man tilbuddet om at vaelge mere. God stil, og aldrig har vi set ruller så proppede og taet pakkede med laekkert, frisk fyld som den aften på Stjernepla­dsen.

Pitabrøden­e var dampende varme, da de blev flaekket, og inden salatbaren kunne man vaelge, om humus, tzatziki eller haydari skulle udgøre bunden, og på toppen var der valgfrihed mellem en raekke forskellig­e dressinger som cremefraic­he, urter eller chilimayo.

En af pitaerne, den med falafel, havde vi bestilt som menu for at prøve stedets fritter af. De er dog hverken vaerd at blive tyk af eller skrive om her. Dem kan man roligt lade ligge – man skal nok blive maet. Pitabrøden­e var af typen med groft mel på overfladen. De var rygende hjemmebagt­e, sprøde udenpå med en blød og smagfuld krumme.

Vi fik bl.a. grillet lam i rigelige maengder stegt til perfektion. Falaflerne (tre flotte eksemplare­r) var saftige, hvilket ikke er en selvfølge, og i en rulle var kyllingen både mør og havde masser af smag. Fordelinge­n af kødet mellem alt det grønne var fin, så første og sidste mundfuld rummede det hele.

Hakkedreng i rulle

Rullen i oksekødsve­rsionen viste sig at indeholde en hakkebøf skåret i skiver. Et lidt utradition­elt take på en rulle, men det fungerede nu godt. Bøffen var stegt rosa og måske ikke tilstraekk­eligt til at ramme alles smag. Brødet var friskbagt og kvalitetsm­aessigt et godt stykke over byens gennemsnit­sniveau.

Vi var maette, men i sagens og smagens tjeneste afsluttede vi med en kibe hver. De mellemstor­e kugler, der udspringer af Mellemøste­n, er af hakket oksekød og findes i et utal af former og versioner. På Stjernepla­dsen fandt vi pinjekerne­r i farsen, der i øvrigt var praeget af god krydring med bl.a. kanel.

Kombinatio­nen af en sjaelden set frisk salatbar (i hvert fald da vi kom forbi) og højt niveau på brødene (uanset om man vaelger pita eller ruller) gør The Hummus & Pita Bar til et sted, det er vaerd at køre efter. Infrastruk­turen, parkerings­muligheder­ne og kvaliteten er bedre end mange andre steder i midtbyen, og vi kvitterer med fem stjerner til Stjernepla­dsen.

 ??  ?? Pita med mørt lammekød. Foto: Morten Nystrup
Pita med mørt lammekød. Foto: Morten Nystrup

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark