Jyllands-Posten

United-spillerne troede på point mod tophold – det gjorde cheftraene­ren ikke

Aarhus United har haft en formidabel start på anden halvdel af grundspill­et. I sidste uge rundede mandskabet af med et flot uafgjort resultat mod kvindeliga­ens tophold, Team Esbjerg.

- ANDERS FUNDER jpaahus@jp.dk

Det er vist på ingen måde en overdrivel­se at betegne Aarhus Uniteds start på anden halvdel af grundspill­et i kvindeliga­en som formidabel. Det har vaeret en fremragend­e stime af sejre til de turkisfarv­ede United-spillere, der kan saette et velfortjen­t flueben ud for praedikate­t ubesejret i fem kampe.

Aarhus United har i saerdelesh­ed imponeret i begyndelse­n af det nye år med bl.a. en imponerend­e og forbløffen­de udebanesej­r over topholdet – ligaens aktuelle toer – København Håndbold på 2224.

I sidste uge gjaldt det så Esbjergs stjernespa­ekkede mandskab, raekkens suveraene førerhold, Team Esbjerg.

Forud for opgøret i Stadionhal­len havde vestjydern­e indtil videre kun tabt én af i alt 16 kampe i grundspill­et med et forspring på seks point ned til raekkens nummer to, København Håndbold.

Nye facetter i spillet

Men selv om det skortede på optimisme hos Uniteds cheftraene­r, Heine Eriksen, der end ikke turde tro på, at aarhusiane­rne kunne snuppe point imod et så solidt og profilrigt mandskab, endte det overrasken­de med en remis 23-23, hvortil United-spillerne sågar havde muligheden for at hive sejren i land, hvis ikke holdets sidste angreb var gået fløjten. Det aarhusians­ke kollektiv udviste en ukuelig sejrsvilje med isaer en solid defensiv, der holdt esbjergens­erne nede på blot otte scoringer i de sidste 30 minutter, og Heine Eriksen måtte efterfølge­nde bøje sig i støvet og løfte på sin gamle hat:

»Spillerne i truppen troede på point mod Esbjerg. Det gjorde deres gamle traener ikke,« lød det med et smil på laeben fra United-traeneren i minutterne efter det uafgjorte resultat til truppen.

»Jeg kunne fornemme på spillere, at de havde troen på, at det kunne lade sig gøre. Jeg havde selv svaert ved at tro på, vi kunne hente point mod Team Esbjerg, der netop har set så staerk ud i ligaen. Men det er en god fornemmels­e som traener, når man kan maerke, at ens spillere tror på overraskel­sen, og de beviste, at de kunne levere den,« siger Heine Eriksen, der isaer i de seneste to opgør har bidt maerke i, at United har vist nye facetter i spillet rent taktisk:

»I Aarhus United skal vi hvert år bygge et nyt hold op, fordi der netop altid er dygtige spillere, der skal videre på deres rejse til større klubber, og det har vi også skullet i år.

Taktisk variation

For første gang i saesonen har vi både mod København og Esbjerg spillet anderledes – specielt defensivt. Vi har daekket op på to forskellig­e måder, og man har kunnet se taktisk variation i både vores angrebs- og forsvarssp­il, som kan blive utrolig vigtigt fremadrett­et. Det kraever, at man er rimelig sammenspil­let for at kunne gøre det fra kamp til kamp,« understreg­er Unitedtrae­neren, der også må indrømme, at det har overrasket ham en kende:

»Jeg havde da håbet på, det ville komme på et tidspunkt, men det er jo noget, som oftest tager rigtig lang tid at bygge op med forskellig­e spillestil­e, mens vi jo naermest starter forfra hvert eneste år.«

Talent har imponeret

Isaer Uniteds unge svenske målvogtert­alent, den 20-årige Nora Persson, har den seneste tid gjort opmaerksom på sig selv med et par afgørende aktioner.

»Vi har en 20-årig svensk keeper, som i den grad er gået ind og har praesteret, når der har vaeret brug for det. Martine

Thörn (førstevalg på målmandspo­sten, red.) blev ramt i hovedet af en bold mod EH Aalborg og sad ude i København og mod Esbjerg, og så er det fantastisk, at en ung keeper uden megen rutine formår at gå ind og levere helt afgørende redninger i de to kampe,« siger Heine Eriksen.

Aarhus United ligger lige nu a point med Silkeborg Voel, der i øjeblikket indtager sjetteplad­sen. Om en uge venter et udebaneopg­ør mod Viborg HK, derefter tager aarhusiane­rne imod Randers HK i Stadionhal­len. To nøglekampe i den top-8-strid, der ultimativt vil sikre en plads i slutspille­t.

»Jeg er ikke i tvivl om, at vi kan levere en taet og spaendende kamp i Viborg naeste weekend, og det samme gør sig gaeldende mod Randers. To taette, sevaerdige kampe,« lyder det fra Heine Eriksen, der håber på, at den succesrige stime fortsaette­r lidt endnu.

»Sejre avler sejre, og vi har hentet ni point i de seneste fem kampe. Mange sejre giver en helt saerlig energi, og det var den lavine, den bølge, der senest gav det nødvendige boost mod Esbjerg.«

Sejre avler sejre, og vi har hentet ni point i de seneste fem kampe. Mange sejre giver en helt saerlig energi, og det var den lavine, den bølge, der senest gav det nødvendige boost mod Esbjerg. HEINE ERIKSEN, CHEFTRAEND­ER, AARHUS UNITED

 ??  ?? »Udebanesej­ren over København gav virkelig et stort boost. Den succesrige bølge var også det, der var med til at sikre, vi fik et point mod Esbjerg,« siger Aarhus Uniteds cheftraene­r, Heine Eriksen. Foto: Ernst van Norde
»Udebanesej­ren over København gav virkelig et stort boost. Den succesrige bølge var også det, der var med til at sikre, vi fik et point mod Esbjerg,« siger Aarhus Uniteds cheftraene­r, Heine Eriksen. Foto: Ernst van Norde

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark