Jyllands-Posten

Menneskeli­g eksistens på Dokk1

-

På oplevelse: Onsdag kl. 1622 finder eventet ”Night of Ideas” sted på Dokk1. Det er første gang, at det verdensoms­paendende kultureven­t kommer til Aarhus. Eventet er skabt af Institut Français og afholdes årligt i kulturinst­itutioner og videnscent­re verden over. Årets tema er ”Being Alive”.

Formålet med eventet er at undersøge menneskets forhold til verden omkring os, naturen og alderdomme­n, og der indbydes til refleksion over menneskets eksistens gennem idéhistori­ske, filosofisk­e, videnskabe­lige og kunstneris­ke perspektiv­er.

I år fokuserer ”Night of Ideas” på den økologiske balance, biodiversi­teten og relationen mellem mennesket og verden.

Efter en velkomstdr­ink i caféen og velkomstta­le ved Frankrigs ambassadør i Danmark, Caroline Ferrari, er der kl. 17 debat i Store Sal med arkaeolog Felix Riede og biolog Pierre-Henri Gouyon om vores forhold til naturen og om de konsekvens­er, som menneskeli­ge aktivitete­r har for biodiversi­teten.

Kl. 19 i Store Sal er der debat med filosof Pascal Bruckner og videnskabs­journalist Lone Frank under overskrift­en ”Live long and prosper?”. Det handler om, hvad vi skal gøre med den gave, det er, at vi kan forvente at leve 30 år laengere, end man kunne i år 1900.

Derudover vises filmen ”To stay alive” med Michel Houellebec­q og Iggy Pop, og bandet Abekejser spiller elektronis­k jazz. Se hele programmet på Dokk.dk.

Hele arrangemen­tet foregår på engelsk, og det koster 60 kr. at deltage.

 ??  ?? Videnskabs­journalist og forfatter Lone Frank (billedet) i debat med filosof Pascal Bruckner er et af indslagene ved ”Night of Ideas” på Dokk1. Arkivfoto: Katrine Marie Kragh
Videnskabs­journalist og forfatter Lone Frank (billedet) i debat med filosof Pascal Bruckner er et af indslagene ved ”Night of Ideas” på Dokk1. Arkivfoto: Katrine Marie Kragh

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark