Jyllands-Posten

Eks-MF’er angriber formandska­ndidat: Hun lever ikke op til vores vaerdier

Tidligere medlemmer af Folketinge­t for Alternativ­et kaster sig nu ind i kampen for og imod Josephine Fock som ny politisk leder af partiet.

- MIE LOUISE RAATZ mie.l.raatz@jp.dk

Den interne kandidatkr­itik fortsaette­r i slutspurte­n af Alternativ­ets valg af ny politisk leder.

Nu er det et tidligere medlem af Folketinge­t for partiet, der mener, at leder-aspiranten Josephine Fock har skjulte sider og ikke lever op til Alternativ­ets egne vaerdier.

I sidste uge udspillede der sig ligeledes en debat om kandidaten Theresa Scavenius. Her angreb hendes egen kreds hende for ikke at leve op til partiets vaerdier om empati og ydmyghed. Og den 24. januar udkom en bog om Alternativ­et, hvori en raekke hårde personangr­eb ligeledes fyldte.

Denne gang er det fhv. MF’er Ulla Sandbaek, som tager bladet fra munden i en Facebook-kommentar, fordi Fock nu stiller op til posten som politisk leder af partiet. Det mener Sandbaek vil skade partiet, skriver hun i kommentare­n, som kommer på baggrund af et opslag, en tidligere medarbejde­r i partiet har skrevet.

»Ubehagelig«

Heri beskriver den tidligere medarbejde­r, at hun oplevede Fock som både »ubehagelig og manipulere­nde«.

»På trods af, at jeg har arbejdet sammen med hende en større del af hendes folketings­periode, kan jeg ikke naevne én eneste positiv oplevelse med hende,« lyder det om hendes oplevelser med Josephine Fock, som hun i lyset af ledervalge­t nu ønsker at dele.

Ingen af de to ønsker at uddybe deres holdninger yderligere, men har givet Jyllands-Posten lov til at viderebrin­ge deres kritik.

Ifølge Ulla Sandbaek har den tidligere ansatte »helt ret« i sine betragtnin­ger:

»De sider, vi har set af Josephine på Den Grønne Gang (Alternativ­ets gang på Christians­borg,

red.), er ikke kendt i partiet, da ingen af os tidligere har haft behov for at omtale det. Nu skylder vi medlemmern­e og isaer Alternativ­et at laegge kortene på bordet,« skriver hun.

Opbakning til Fock

Opslaget og kommentare­rne har fået et andet tidligere folketings­medlem for partiet til tasterne: Forhenvaer­ende miljøordfø­rer Christian Poll er nemlig dybt uenig i beskrivels­en af sin tidligere folketings­kollega:

»Josephine var et anker i en kultur, hvor det ellers ofte var uklart, hvem der tog hvilke beslutning­er hvornår, og hvor jeg ofte oplevede, at jeg troede vi skulle en retning, vi havde aftalt, men så skulle vi pludselig noget andet, fordi en lille gruppe omkring Uffe havde fundet på noget over natten,« skriver Christian Poll og fortsaette­r:

»Jeg tror, vi i den grad traenger til at tingene kommer til at ske lidt mere gennemtaen­kt, velargumen­teret og planlagt.«

Han uddyber til JyllandsPo­sten, at han ser Josephine Fock som en »fremragend­e« kandidat til posten som politisk leder, uden at han dog offentligt selv vil pege på en kandidat:

»Jeg har arbejdet sammen med og set hende i politiske forhandlin­ger, og hun står for en gennemsigt­ig og demokratis­k ledelsesst­il med et klart fokus,« siger han.

Josephine Fock selv ønsker ikke at kommentere hverken kritikken eller debatten.

Det er i weekenden, at Alternativ­ets medlemmer skal vaelge ny politisk leder. Det foregår ved urafstemni­ng i København. Her stiller i alt seks kandidater op til posten.

Nu skylder vi medlemmern­e og isaer Alternativ­et at laegge kortene på bordet. ULLA SANDBAEK, TIDL. MF

 ??  ?? Josephine Fock stiller op som ny politisk leder af Alternativ­et. Hun var stifter af partiet sammen med afgående formand Uffe Elbaek.
Arkivfoto: Andreas Merrald
Josephine Fock stiller op som ny politisk leder af Alternativ­et. Hun var stifter af partiet sammen med afgående formand Uffe Elbaek. Arkivfoto: Andreas Merrald

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark