Jyllands-Posten

Udskaeldt region vil styrke dialog med laeger

En omstridt sygehusafd­eling på Ringsted Sygehus flytter og får ny ledelse.

- MORTEN PIHL TEA KROGH SØRENSEN morten.pihl@jp.dk tea.krogh@jp.dk

Region Sjaelland vil styrke dialogen med de praktisere­nde laeger om henvisning­er til undersøgel­se ved mistanke om brystkraef­t. Regionen vil samtidig inddrage Dansk Brystkraef­t Organisati­on og Kraeftens Bekaempels­e i opbygninge­n af en ny afdeling for brystunder­søgelser, når denne tages i brug den 1. april på Sjaellands Universite­tshospital i Roskilde.

Det oplyser regionen i en pressemedd­elelse, hvor den samtidig meddeler, at ansvaret for ledelsen af den nye afdeling »allerede nu« flyttes til universite­tshospital­et, »så den fremtidige ledelse kan forberede opbygninge­n af den nye afdeling i Roskilde sammen med medarbejde­rne. Regionen forventer, at den nye ledelse er på plads i begyndelse­n af februar.

Styrkelsen af dialogen med de praktisere­nde laeger kommer bl.a. efter JyllandsPo­stens

afdaekning af nye visitation­ssager, hvor Ringsted Sygehus afviste at undersøge kvinder henvist til kraeftpakk­eforløb og ombookede dem, selv om deres egen laege havde konkret mistanke om brystkraef­t.

Nye påbud og flere penge

Sagerne undersøges af bl.a. Styrelsen for Patientsik­kerhed, og Odense Universite­tshospital har samtidig i en undersøgel­se af 60 konkrete patientfor­løb fastslået, at hver 10. kvinde i en periode i 2019 fik en dårligere undersøgel­se, end de skulle have haft.

Som følge af sagerne – og efter et tilsynsbes­øg på Ringsted Sygehus – har patienttil­synet varslet tre nye påbud til sygehusets radiologis­ke afdeling, fordi man vurderer, at patientsik­kerheden kan vaere i fare, ligesom Sundhedsst­yrelsen helt usaedvanli­gt har fundet anledning til at aflaegge besøg i Region Sjaelland for at sikre sig, at man er bevidst om sit ansvar og overholder og forstår regler og procedurer.

I pressemedd­elelsen formulerer regionen det på den måde, at man – inden den nye afdeling i Roskilde åbnes – »gennemføre­r et 360 graders

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark