Jyllands-Posten

Bertel Haarder forlader formandspo­st i kulturudva­lg

-

Dobbeltrol­le: Bertel Haarder (V) traekker sig som formand for og medlem af Folketinge­ts kulturudva­lg, da han er udnaevnt til formand for Det Kongelige Teater.

Det oplyser Venstre i en mail til Ritzau.

Den erfarne Venstrepol­itiker bliver i stedet formand for udenrigsud­valget.

»Det er helt efter mit eget ønske, at jeg opgiver formandspo­sten og min plads i kulturudva­lget, og jeg er meget tilfreds med, at Venstres folketings­gruppe har ønsket mig som formand i udenrigsud­valget,« skriver Bertel Haarder i en skriftlig kommentar.

Kort før jul blev Bertel Haarder udpeget som ny bestyrelse­sformand for Det Kongelige Teater af den på det tidspunkt fungerende kulturmini­ster, Rasmus Prehn (S).

Valget blev dog kritiseret, da det ville give Bertel Haarder en dobbeltrol­le, i og med at han også var formand for Folketinge­ts kulturudva­lg og dermed ville skulle forhandle delvist med sig selv.

Det fik Bertel Haarder til at tilbyde at traekke sig fra formandspo­sten, hvilket altså nu er sket.

»Vi er pavestolte af Bertels udnaevnels­e og glade for, at han ved siden af sit engagement i Det Kongelige Teater vil vaere formand for Folketinge­ts udenrigsud­valg,« skriver gruppenaes­tformanden i Venstre, Karsten Lauritzen, i en skriftlig kommentar.

Bertel Haarder har ud over et stort engagement i kulturlive­t vaeret udenrigsmi­nister i 2004 og 2005.

Han har siddet i Folketinge­t for Venstre siden 1975 og fik sin første ministerpo­st i 1982.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark