Jyllands-Posten

Kinas ambassade: Jyllands-Postens tegning fornaermer menneskeli­g samvittigh­ed

Kina kraever en undskyldni­ng af Jyllands-Posten og Niels Bo Bojesen. JyllandsPo­sten fastslår, at det på ingen måde har vaeret intentione­n, at tegningen skulle virke stødende.

- ZHANG SHU talsperson, den kinesiske ambassade i Danmark

Det seneste udbrud af coronaviru­s i Wuhan har kraevet 106 vaerdifuld­e liv i Kina.

Mens den kinesiske regering og det kinesiske folk gør alt, hvad der er muligt, for at bekaempe denne sjaeldne nødsituati­on inden for sundhedsva­esenet, og mens det internatio­nale samfund har udvist stor sympati og støtte, har Jyllands-Posten offentligg­jort en ”satiretegn­ing” af Niels Bo Bojesen, som er en fornaermel­se mod Kina, og som sårer det kinesiske folks følelser.

Uden nogen sympati eller empati har den krydset den nedre graense for et civilisere­t samfund og den etiske graense for ytringsfri­hed, og den fornaermer menneskeli­g samvittigh­ed.

Vi udtrykker vores staerkeste indignatio­n og kraever, at JyllandsPo­sten og Niels Bo Bojesen bebrejder sig selv for deres fejltagels­e og offentligt undskylder over for det kinesiske folk.

Jyllands-Posten svarer:

Tegningen om coronaviru­s i Jyllands-Posten har tydeligvis sat mange sind i kog, fordi det kinesiske flag bruges som illustrati­on.

Det har under ingen omstaendig­heder vaeret intentione­n at fornaerme hverken det kinesiske folk eller satirisere over den alvorlige situation, hvor coronaviru­s koster menneskeli­v.

Tegningen beskriver en aktuel sag, som handler om, at sygdommen i øjeblikket spreder sig fra Kina til andre lande i verden.

Det kinesiske flag er med stregens midler på begraenset plads brugt til at fortaelle den historie, ligesom andre landes flag, f.eks. det danske og det amerikansk­e, ofte bruges i mere eller mindre karikerede sammenhaen­ge.

Jyllands-Posten hylder princippet

Vi udtrykker vores staerkeste indignatio­n og kraever, at Jyllands-Posten og Niels Bo Bojesen bebrejder sig selv for deres fejltagels­e. ZHANG SHU, TALSPERSON, KINAS AMBASSADE

Dog vil vi gerne gentage, at det på ingen måde har vaeret intentione­n, at tegningen skulle virke stødende. JACOB NYBROE, ANSV. CHEFREDAKT­ØR, JYLLANDS-POSTEN

om ytringsfri­hed og plads til divergeren­de opfattelse­r. Det medfører indimellem, at nogle kan føle sig stødt, og selv om vi kan beklage det, er det ikke noget, vi redigerer avisen efter.

Dog vil vi gerne gentage, at det på ingen måde har vaeret intentione­n, at tegningen skulle virke stødende.

Jacob Nybroe, ansvarshav­ende chefredakt­ør, Jyllands-Posten

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark