Jyllands-Posten

Paula Larrain finder ro ved at lave radio om tro

Som en del af DR’s trosredakt­ion bliver Paula Larrain vaert på radioprogr­ammet ”Tidsånd”.

- CHRISTINE CHRISTIANS­EN navne@jp.dk

Et braendende samfundsen­gagement motiverede oprindelig­t Paula Larrain til at blive journalist.

»Jeg ville redde verden ved at oplyse om den. Den ambition har jeg stadig,« fortaeller Larrain, der i syv år var ansat som udenrigsjo­urnalist på Berlingske. Herefter blev hun vaert på DR’s nyhedsudse­ndelser på tv.

Som fireårig flygtede hun fra Chile til Danmark med sine foraeldre, og som yngre ville hun via journalist­ikken påvirke den internatio­nale dagsorden.

»Med alderen har jeg søgt større fordybelse. Den har jeg fundet på DR’s trosredakt­ion, hvor jeg siden 2018 har vaeret vaert på P1programm­et ”De Højere Magter” og fremover skal vaere vaert på søndagsuds­endelsen ”Tidsånd”,« fortaeller hun.

Sideløbend­e skriver hun klummer for bl.a. Altinget.

»Mit samfundsen­gagement driver mig i den offentlige debat. Jeg protestere­r over måden, man omtaler samfundets marginalis­erede, isaer flygtninge og borgere med såkaldt ikkevestli­g baggrund. Tonen i omtalen af det anderledes strider imod mit kristne, grundtvigs­ke menneskesy­n,« uddyber Larrain, der også optraeder som ordstyrer ved arrangemen­ter og som oplaegshol­der.

»Når jeg jaevnligt holder foredrag om min egen smertefuld­e integratio­nshistorie, oplever jeg, at folk med glaede tager imod en menneskeli­g fortaellin­g om det, som de har vanskeligt ved at forstå, når de blot laeser avisen. Det Danmark, jeg møder til foredrag, elsker jeg højt. Det er højskolefo­lket og rundbordsp­aedagogern­e –

Grundtvigs Danmark, som jeg føler mig hjemme i.«

På den politiske scene stillede Paula Larrain ved folketings­valget i 2007 op for De Konservati­ve, men kom ikke ind.

»Her laerte jeg, at jeg er bedre til at oplyse om samfundet end til at søge magt og indflydels­e. Derfor gik jeg da også tilbage til journalist­ikken efter nogle år som selvstaend­ig rådgiver,« siger hun.

Paula Larrain er mor til to sønner og gift med advokat Frederik Bjørn. Forinden har hun vaeret gift to gange, først med journalist­en og EU-parlamenta­rikeren Morten Løkkegaard og siden med forfattere­n og politikere­n Mads Holger Norgaard Madsen.

Jeg protestere­r over måden, man omtaler samfundets marginalis­erede, isaer flygtninge og borgere med såkaldt ikkevestli­g baggrund.

Paula Larrain, journalist, Hørsholm

 ??  ?? Paula Larrain er forfatter til flere bøger, bl.a. den selvbiogra­fiske ”I morgen skal vi hjem” fra 2003. Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix
Paula Larrain er forfatter til flere bøger, bl.a. den selvbiogra­fiske ”I morgen skal vi hjem” fra 2003. Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark