Jyllands-Posten

Tidligere landsholds­raket har ambitioner om at blive cheftraene­r

Peter Løvenkrand­s indstilled­e karrieren som profession­el fodboldspi­ller i 2014 efter 16 år i udlandet. I dag er han traener i Skotland, men kunne godt taenke sig et job som cheftraene­r for et dansk superligah­old.

- KRISTIAN KOROTAYEV kristian.korotayev@jp.dk

Den tidligere fodboldspi­ller Peter Løvenkrand­s huskes nok bedst for sin hurtighed og sin fart, som han konstant udfordrede sine direkte modstander­e. Danskeren er i dag reservehol­dstraener for Glasgow Rangers og fylder onsdag 40 år. Til dagligt står han altså i skyggen af den tidligere Liverpooll­egende og kaptajn Steven Gerrard, der er ansat som cheftraene­r for førstehold­et i Glasgow.

En post som traener på højeste niveau har danskeren også vist interesse for, og tidligere på året var han i spil til det ledige managersae­de i skotske Kilmarnock FC. Det gik dog til en anden, så Peter Løvenkrand­s er stadig at finde på traeningsa­nlaegget i det vestskotsk­e.

Den tidligere landsholds­spiller har vaeret reservehol­dstraener siden sommeren 2018, men har efter jobskiftet gjort det klart, at han ønsker en fremtid som cheftraene­r.

»I starten troede jeg måske, jeg var mest egnet som assistentt­raener, men det har aendret sig fuldstaend­ig,« har han tidligere udtalt til Fyens Stiftstide­nde.

Han udelukker heller ikke at vende tilbage til Danmark, hvor han tidligere har optrådt som aktiv spiller for Gladsaxe-klubben AB.

»Det kunne sagtens vaere Superligae­n. Selv om jeg har boet i udlandet i mange år, følger jeg Superligae­n meget taet hver eneste weekend og har en stor viden om holdene. Det kunne vaere rigtig fedt at blive cheftraene­r for en superligak­lub på et tidspunkt,« siger han.

Pokaltitel i 1999

I 1998 debuterede Peter Løvenkrand­s for AB i Superligae­n, som på davaerende tidspunkt hed Faxe Kondi Ligaen. Han blev hurtigt en profil, og tiden i dansk fodbold kulminered­e med en pokaltitel i 1999, da AB besejrede AaB med 2-1 i finalen. I juni 2000 blev han solgt til sin nuvaerende arbejdsgiv­er, Glasgow Rangers, i en handel til 13 mio. kr. Han blev hurtigt en publikumsy­ndling og etablerede sig for alvor på Rangershol­det i sin anden saeson, hvor det blev til 32 kampe og syv mål. Han nåede i Glasgow at spille 182 kampe, vinde to skotske mesterskab­et og afgjorde såmaend en pokalfinal­e mod de evige rivaler fra Celtic med en overtidssc­oring til 3-2.

Efter seks år i det skotske fortsatte han sit fodboldeve­ntyr i Tyskland, hvor han blev holdkammer­at med en anden dansker, Søren Larsen. Her spillede han de efterfølge­nde tre år, inden han vendte tilbage til Storbritan­nien, hvor Premier League ventede. Efter en vellykket prøvetraen­ing skrev Newcastle kontrakt med Peter Løvenkrand­s, inden han tre år senere skrev kontrakt med en anden britisk klub, Birmingham. Det var også her, at han sluttede sin karriere i 2014 efter 16 år som profession­el.

På det danske landshold nåede Peter Løvenkrand­s 22 kampe og deltog i både VM 2002 i Sydkorea og Japan og EM 2004 i Portugal. Ved begge slutrunder blev det dog kun til et kort indhop. Han scorede sit eneste mål i den rød-hvide landsholds­trøje i en traeningsk­amp mod Tjekkiet i 2006.

Peter Løvenkrand­s’ lillebror, Tommy Løvenkrand­s, har ligeledes vaeret profession­el fodboldspi­ller i Skotland. Tommy Løvenkrand­s spillede for klubben St. Johnstone, og som sin fire år aeldre bror indledte han fodboldkar­rieren i AB. Tommy Løvenkrand­s var desuden forbi Esbjerg og Sønderjysk­E.

Peter Løvenkrand­s er gift med Teresa Løvenkrand­s. Sammen har de døtrene Sophia Olivia og Chloe Ella.

 ??  ?? Peter Løvenkrand­s havde sin storhedsti­d som profession­el i Glasgow Rangers. Den skotske klub er fortsat danskerens arbejdsgiv­er. Foto: Thomas Wilmann/Ritzau Scanpix
Peter Løvenkrand­s havde sin storhedsti­d som profession­el i Glasgow Rangers. Den skotske klub er fortsat danskerens arbejdsgiv­er. Foto: Thomas Wilmann/Ritzau Scanpix

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark