Jyllands-Posten

Eriksen vandt ikke drømmeskif­tet, men han kan alligevel ende som vinder

De danske EM-chancer er forbedret kraftigt med Christian Eriksens omplantnin­g til Inter.

- THOMAS MØLLER KRISTENSEN sportsreda­ktør thomas.kristensen@jp.dk

Christian Eriksen havde fortjent en bedre afsked.

Efter mere end seks års tjeneste skulle hans afsluttend­e Tottenham-aftryk ikke have vaeret et alt for langt forhandlin­gsforløb, alt for mange anonyme alibipraes­tationer på banen og alt for mange buhråb fra London-klubbens tilhaenger­e.

Sådan er imidlertid også elitesport en hård og ubarmhjert­ig branche, og til alt held kan Christian Eriksen trøste sig med, at alle de mange spekulatio­ner og overvejels­er er endt på den bedst mulige måde med omplantnin­gen til Inter.

Ganske vist får landsholde­ts midtbanest­rateg ikke opfyldt ambitionen om et skifte til en af de absolutte svaervaegt­ere som Barcelona og Real Madrid, hvilket helt sikkert vil pine ham, når han engang skal gøre status over karrieren.

Den drøm har dog fremstået som urealistis­k laenge, og i det mindste synes Christian Eriksen at have valgt helt rigtigt blandt tilbuddene på naestøvers­te hylde og er dermed lykkedes med at manøvrere uden om flere faelder.

Lad os forsøge at skabe et overblik.

Staerkt på vej mod de 28 år har fynboen reelt set underskrev­et sin sidste store aftale, da han vil vaere 32 år ved udløbet af kontrakten med Inter i sommeren 2024. Derfor kunne Christian Eriksen have vaeret fristet af at forblive i Premier League, den mest pengestaer­ke liga, for at score den højeste løn, men en tilvaerels­e som eksempelvi­s Manchester United-spiller havde indeholdt mange farer.

For det første ville han personligt gå glip af fordelen ved helt nye udfordring­er i et nyt land, for det andet ville alle modstander­ne kende ham og hans spidskompe­tencer, for det tredje ville eftermaele­t i Tottenham blive plettet, hvilket han med sin ydmyge personligh­ed for alt i verden vil undgå.

Nu undgår Christian Eriksen at haenge fast i fortiden og kan i stedet se fremad, og også i det perspektiv er valget af Inter det helt rigtige af flere årsager. Overordnet set er italiensk fodbold på vej frem igen efter mange års halten, og helt specifikt er Inter øjeblikkel­ig førsteudfo­rdrer til Juventus, fordi Milan-klubben har styr på sagerne både sportsligt og organisato­risk – alfa og omega i Christian Eriksens tilfaelde.

Hos både Ajax og Tottenham har han nemlig vaeret vant til et miljø praeget af ordentligh­ed og rimelige forventnin­ger til spillerne, hvilket virker til at passe hans selvudslet­tende personligh­ed bedst, og jeg tvivler på, om han kunne blomstre hos PSG eller Real Madrid med en hverdag praeget af uafladelig­t kaos og uforudsige­lighed.

I Antonio Conte får Christian Eriksen tilmed en Inter-traener, som kender ham fra sin tid i Chelsea og derfor selvfølgel­ig for laengst har gjort sig tanker om, hvordan danskerens kvaliteter bedst bringes i spil som oplaegger til den spaendende angrebsduo Lukaku og Martinez.

Det samarbejde og Eriksens forsøg på en genrejsnin­g kommer Åge Hareide til at følge taettere end de fleste, og nordmanden er indiskutab­elt blandt de mest tilfredse med nyheden.

De danske EM-chancer afhaenger i høj grad af praestatio­nerne fra landsholde­ts offensive omdrejning­spunkt, som uden en afklaring ville møde op til slutrunden med begraenset spilletid og en flaenset selvtillid.

Nu kommer Christian Eriksen formentlig med en helt anden mental og fysisk bagage, og til den tid har en masse succes forhåbentl­ig også skubbet den kedelige afsked med Tottenham i baggrunden.

Nu undgår Christian Eriksen at haenge fast i fortiden og kan i stedet se fremad.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark