Jyllands-Posten

Hareide: »Det kan kun få en positiv effekt«

Landstraen­eren glaeder sig over, at der nu er ro omkring Christian Eriksen.

- JESPER ENGMANN jesper.engmann@jp.dk

Steg det danske landsholds muligheder for succes, da Christian Eriksen tirsdag skrev under på en aftale med Inter fra Milano?

For hvis danskeren, landsholde­ts nøglefigur og offensive idémand, finder sig til rette i Inter i de kommende måneder, ankommer han til EM-slutrunden til sommer i topform.

Alternativ­et var, at han resten af saesonen skulle saette sig til rette på baenken i Tottenham, spille i ny og nae og ikke vide, hvad karrieren bringer til efteråret.

»Det er fint, at det er gået i orden, så han kan koncentrer­e sig om Inter og det danske landshold, så han ikke er i tvivl om, hvad han skal. Det er det absolut bedste,« siger Åge Hareide, landstraen­er for Danmark.

Nordmanden er sikker på, at det smitter af på det danske landshold, at Christian Eriksens fremtid er på plads.

»Det bliver godt. Det fjerner alle tanker og spekulatio­ner hos ham, og nu kan han koncentrer­e sig om Inter og landsholde­t. Det bliver rigtig godt. Det kan kun få en positiv effekt, både for landsholde­t og for Christian Eriksen.«

Åge Hareide vil ikke på forhånd afgøre, om Inter er det helt rette valg for Christian Eriksen.

»Det er vanskeligt at sige. Det er en stor klub, og man kan sige, at det er en klub, der ønsker ham. Og manageren (Antonio Conte, red.) kender ham fra Premier League. Det er en stor fordel. Den italienske liga har også kvaliteter, det er ikke kun Premier League. Alle ligaer er forskellig­e og har forskellig­e kvaliteter,« siger Åge Hareide.

Har du kunnet maerke, om usikkerhed­en har påvirket ham?

»Jeg synes, han har leveret for landsholde­t, uanset hvad der er sket. Han lavede den afgørende aflevering mod Schweiz, som blev afgørende for, at vi kom til EM. Han kaempede og løb meget i alle landskampe­ne. Jeg kan ikke se, at det har fyldt specielt meget. Det eneste usikkerhed­smoment har vaeret fremtiden. Når man melder ud, at man vil stoppe, er der altid lidt usikkerhed frem til en afgørelse. Nu er alt på plads. Det vil hjaelpe ham meget.«

Er det bedre at komme til Inter frem for et sted, hvor der er mere uro som f.eks. Real Madrid eller Paris SaintGerma­in?

»Christian Eriksen har den egenskab, at han kan trives hvor som helst. Bare giv ham en bold og gode omgivelser, så vil han kunne levere og praestere sit bedste. Det er jeg helt overbevist om.«

Christian Eriksen har den egenskab, at han kan trives hvor som helst. ÅGE HAREIDE, LANDSTRAEN­ER FOR DANMARK

Har han rådført sig med dig undervejs?

»Nej, kun meget lidt. Det er en beslutning, han skulle tage. Jeg blander mig meget, meget lidt i, hvad spillerne vil. Det er ikke min opgave. Jeg skal få spillerne til at praestere på landsholde­t, og det har de gjort.«

Da Åge Hareide overtog jobbet som landstraen­er for Danmark i 2016, blomstrede Christian Eriksen op på landsholde­t.

Med Morten Olsen som landsholds­chef scorede Christian Eriksen 6 mål i 57 landskampe, men efter at nordmanden blev chef, har midtbanesp­illeren lavet 25 mål i 38 kampe.

 ??  ?? Christian Eriksens landsholds­karriere tog for alvor fart, da Åge Hareide blev traener. Foto: Lars Poulsen
Christian Eriksens landsholds­karriere tog for alvor fart, da Åge Hareide blev traener. Foto: Lars Poulsen

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark