Jyllands-Posten

Christian Eriksen er langt om laenge klar til naeste akt

Allerede i sommer luftede den danske landsholds­spiller, at det kunne ende med et skifte fra Tottenham. Først nu sker det.

- JESPER ENGMANN JESPER HAUE HANSEN jesper.engmann@jp.dk jesper.h.hansen@jp.dk

I en by med et af verdens mest berømte operahuse har de naturligvi­s sans for at saette i scene. Mandag eftermidda­g stod en ung, lidt beklemt dansk fyr og vinkede ud ad et vindue til en større skare af Milano-klubben Inters fans.

De mest trofaste blev haengende, til mørket faldt på, men først dagen efter blev det en kendsgerni­ng, at Christian Eriksen bytter Tottenham Hotspur med Inter.

Efter sigende skulle klubbens presseafde­ling forberede den rette praesentat­ion af danskeren, der i Milano betragtes som et saerdeles godt bytte i dette transfervi­ndue. Derfor, og fordi vigtige papirer skulle ses efter i London, trak handlen ud.

Lad taeppet gå

Med sans for drama og virkemidle­r smed Inter et foto op af en herre i et elegant jakkesaet, med ryggen til, taget på La Scala-operaen med teksten: Lad taeppet gå.

Det gjorde det straks efter, så kunne alle se det, de fleste vidste: Manden på billedet var Christian Eriksen praesenter­et med ordene: Milanos elegance møder din klasse.

Den strømlined­e praesentat­ion af den danske landsholds­spiller afslørede ikke, om han havde benyttet nogle af de mange timers ventetid i byen til at se en børnevenli­g udgave af Rossinis ”Askepot” på La Scala.

Med en kontrakt til 2024 får han rig lejlighed til at besøge byens operahus, men det er formentlig på en anden scene, han trives bedst; San Siro, byens store fodboldkat­edral.

Langstrakt affaere

Endelig faldt fremtiden på plads for Christian Eriksen. I de kommende naesten fire år er han ansat i den italienske storklub Inter, kapitlet i Tottenham Hotspur er lukket for den snart 28-årige danske fodboldspi­ller. Han har fødselsdag på valentinsd­ag, hvilket italienern­e også har taget notits af.

Dermed slutter en frustreren­de periode og en langstrakt affaere, der blev indvarslet med en tilsynelad­ende uskyldig kommentar for et halvt år siden.

Christian Eriksen er ikke ligefrem en højtråbend­e type, der synger de store partier. Det er mest på banen, at den danske midtbanesp­iller er dominerend­e og kraever en fremtraede­nde plads. Derfor vaekker det også opmaerksom­hed, når landsholds­spilleren udtaler sig i selv de mest diplomatis­ke vendinger.

»Jeg føler, at jeg er et sted i karrieren, hvor jeg måske gerne vil prøve noget nyt,« sagde Christian Eriksen forsigtigt, da han mødte ind i landsholds­lejren i begyndelse­n af juni.

Selvopfyld­ende profeti

Han håbede på, at der ville komme en afklaring i løbet af sommeren, men endte også med at levere en selvopfyld­ende profeti:

»Alle vil have det bedst, hvis det sker så hurtigt som muligt, men i fodbold tager ting tid.«

I tiden op til udtalelsen var Christian Eriksens karriere kulmineret på den måde, som talentet laenge havde givet løfter om.

Fynboen blev en del af landsholde­t som 18-årig og endte med at blive den yngste spiller ved VM 2010, mens han var ved at få sit gennembrud for den hollandske storklub Ajax Amsterdam.

Tre mesterskab­er

Tre gange nåede han at blive hollandsk mester, inden han skiftede til engelske Tottenham Hotspur i 2013 for omkring 100 mio. kr.

Saerligt i 2018/19 strålede han for Tottenham, der nåede hele vejen til Champions League-finalen, der dog blev tabt til Liverpool.

Få dage senere luftede han for første gang offentligt sine tanker om at forlade klubben, som han havde kontrakt med frem til sommeren 2020. Udtalelsen og den manglende forlaengel­se af kontrakten indvarsled­e en frustreren­de periode for danskeren, der har vaeret nødt til at indtage en uvant plads på baenken i flere af saesonens kampe.

Igen et tema

Da José Mourinho blev Tottenham-manager, blev Christian Eriksens fremtid endnu engang et tema.

»Det eneste, jeg ved, er, at hans kontrakt løber ud, når saesonen slutter. De samtaler, som jeg har haft med Christian, er private,« sagde Jose Mourinho ifølge Sky Sports.

Imens fortsatte spekulatio­nerne om Christian Eriksens fremtid. Tirsdag opnåede han det skifte, han luftede tanker om for at halvt år siden. Endelig kan taeppet gå til naeste akt.

 ??  ?? Christian Eriksen blev hyldet af Inter-fans, da han kiggede ud ad vinduet ved laegetjekk­et. Foto: Carlo Cozzoli/IPA
Christian Eriksen blev hyldet af Inter-fans, da han kiggede ud ad vinduet ved laegetjekk­et. Foto: Carlo Cozzoli/IPA

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark