Jyllands-Posten

WATCH MEDIER

-

FINANSWATC­H

Grønne lån vokser

Efter et år med grønne obligation­er på markedet har Nykredit sat sig tydeligt foran konkurrent­erne.

MEDWATCH

Bioteksels­kab fra København henter 100 mio. kr. Et dansk bioteksels­kab, der udvikler kraefttera­pier baseret på kunstig intelligen­s, har i al stilfaerdi­ghed rejst 100 mio. kr. fra en raekke nuvaerende og nye investorer.

SHIPPINGWA­TCH

Dansker forlader

CMA CGM

Senior vice president Lars Kastrup har forladt det franske containerr­ederi CMA CGM, hvor han har vaeret ansat siden oktober 2007.

MEDIAWATCH

Nordjyske Medier fyrer Mediehuset bag bl.a. Nordjyske Stiftstide­nde nedlaegger knap 50 stillinger som led i en sparerunde, der skal reducere omkostning­erne med 40 mio. kr. årligt. Størstedel­en af opsigelser­ne er sket på redaktione­rne.

EJENDOMSWA­TCH

Maegler spår status quo Erhvervsma­egleren CBRE venter, at der i 2020 vil blive handlet investerin­gsejendomm­e for 5560 mia. kr. – uaendret fra 2019.

ITWATCH

Høj aktiekurs Aktiekurse­n er skudt i vejret det seneste år for Netcompany, der fremlaegge­r regnskab for 4. kvartal i naeste uge.

ENERGIWATC­H

Kinesisk ordre

Den danske mølleprodu­cent Vestas skal levere 22 møller på i alt 84 MW til et projekt i Kina. Sammen med møllerne følger en femårig serviceaft­ale.

FØDEVAREWA­TCH

Discount tromler frem Discountka­ederne løb med vaeksten for naesen af supermarke­derne og satte sig dermed tungere på dagligvare­markedet med en omsaetning­svaekst på over 1,5 mia. kr. til en omsaetning på 49 mia. kr., viser en ny rapport fra analysehus­et Retail Institute Scandinavi­a.

CLEANTECHW­ATCH

Politikere bør energireno­vere

Politikere bør vise vejen gennem renovering af den offentlige bygningsma­sse, lyder det fra formand for arbejdsgru­ppe i byggebranc­hens klimapartn­erskab.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark