Jyllands-Posten

Onsdag 29. januar

-

N

behandlet efter den gamle ordning i kommunens regi.

Ifølge Bestseller har de nye regler og dermed højere priser dog ikke noget at gøre med ansøgninge­n om byggetilla­delse før nytår. I stedet har fokus vaeret på at få myndigheds­godkendels­en til den nuvaerende projekteri­ng.

Jyllands-Posten har vaeret i kontakt med Ikast-Brande Kommune, og herfra er det ikke forventnin­gen, at byggetilla­delsen bliver givet lige foreløbig.

Kommunen har givet Jyllands-Posten aktindsigt i noget af den ansøgning, som Bestseller for nylig har indsendt omkring det opsigtsvae­kkende projekt, heriblandt højhuset på 320 meter.

»I midten af byen står tårnet, der som en magnet tiltraekke­r de omkringlig­gende bygninger. Langsomt vokser de op af landskabet og rejser sig i højden, jo taettere de kommer på byens centrum,« står der i et dokument, som er udarbejdet i august 2019 af arkitektfi­rmaet Dorte Mandrup.

Byrådet i Ikast-Brande Kommune vedtog i marts 2019 en lokalplan, som banede vejen for projektet, der udover højhuset på 320 meter kan komme til at rumme en gågade, boliger, hotel, uddannelse­sinstituti­on og meget andet.

Men først skal projektet altså genoptages, og derefter skal Bestseller lykkes med at overtage et større areal, hvor projektet er tiltaenkt. Dette areal tilhører lige nu en lodsejer.

Bestseller er ejet af milliardae­ren Anders Holch Povlsen, der også er koncernens topchef.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark