Jyllands-Posten

Køb dit eget flyselskab – og få 22 mia. kr. i gaeld

-

Den indiske regering forsøger igen at komme af med det statsejede flyselskab Air India. Det skriver BBC.

Da staten for halvandet år siden forsøgte at finde en ny ejer, kom der ikke et eneste bud. Dengang kunne man købe 76 pct. af aktierne i Air India, men nu bliver 100 pct. af aktierne udbudt til salg.

Der er bare et enkelt aber dabei. Køberen af flyselskab­et overtager nemlig ikke kun Air Indias 146 fly og titusindvi­s af ansatte. Man overtager også en stor del af selskabets gaeld.

Air India slaeber rundt på 75 mia. kr. i gaeld, og den nye ejer overtager de 22 mia. kr. Hvad der sker med resten af gaelden, fremgår ikke af det tilbudsdok­ument, som BBC er i besiddelse af. Den vaelger den indiske stat med stor sandsynlig­hed at sløjfe.

Indiens luftfartsm­inister, Hardeep Sing Puri, har tidligere udtalt, at det er slut med at haelde penge i Air India, som ikke har haft overskud siden 2007. Ifølge en luftfartse­kspert kan det blive en dyr fornøjelse at købe Air India. Ud over at overtage en milliardst­or gaeld skal den nye ejer også skyde store summer i flyselskab­et for at få det på rette kurs.

Air India blev etableret i 1932 og har i dag tusindvis af flyvninger fra lufthavne over hele verden – bl.a. også fra Københavns Lufthavn.

Indiens regering har flere gange tilført Air India milliarder af kroner for at sikre driften af selskabet og dets ruter.

 ??  ?? Air India blev etableret i 1932. Foto: AP/Francois Mori
Air India blev etableret i 1932. Foto: AP/Francois Mori

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark