Jyllands-Posten

Bestseller­s skyskraber på 320 meter saettes nu på pause

Bestseller har før nytår ansøgt om byggetilla­delse til sit storstiled­e højhus- og byprojekt. Alligevel saetter selskabet nu projektet i bero.

- MICK KRISTENSEN mick.kristensen@jp.dk

Modekoncer­nen Bestseller har vakt opsigt med det storstiled­e projekt Bestseller Tower & Village, der har Vesteuropa­s højeste bygning på 320 meter som hovedattra­ktion.

Siden midten af 2019 har projektets tempo dog vaeret saenket, men aldrig vaeret sat i bero, har Bestseller flere gange understreg­et.

Nu er det opsigtsvae­kkende projekt i midtjyske Brande sat på pause, også selv om Bestseller kort før nytår sendte en ansøgning om byggetilla­delse til Ikast-Brande Kommune.

Det bekraefter Bestseller, der henviser til en udtalelse fra projektled­er Anders Krogh til det lokale medie brande.dk.

»Lige nu har vi trykket pause, men vi har ikke trykket stop. Med indsendels­e til byggetilla­delse sikrer vi, at projektets hidtidige projekteri­ng ikke uddateres, men netop kan godkendes af myndighede­rne. Derved har vi et projekt, som når tiden er moden, ligger klar til at starte op igen,« siger han.

Nytår var en deadline

Ifølge Anders Krogh er det endnu uvist, hvornår projektet bliver genoptaget, da den økonomiske investerin­g i projektet kraever »løbende grundige overvejels­er«.

Ét aspekt i Bestseller­s ansøgning om byggetilla­delse er, at der skulle laves ny projekteri­ng, hvis ikke ansøgninge­n var kommet inden nytår.

Et andet aspekt er, at nye regler betyder, at prisen på byggesagsb­ehandlinge­r er steget efter nytår, bl.a. fordi sagsbehand­lingen er flyttet til uden for kommunen og laves eksternt.

Men hvis der blev søgt om byggetilla­delse inden nytår, ville disse ansøgninge­r blive

Lige nu har vi trykket pause, men vi har ikke trykket stop. ANDERS KROGH, PROJEKTLED­ER I BESTSELLER

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark