Jyllands-Posten

Lego håber at have opfundet nyt megahit

Med en ny produktlin­je, Lego Dots, håber Lego at få fat i børn, der ellers ikke har gidet lege med klodserne. Dots handler om indendørsd­esign og smykker snarere end byggemodel­ler. Målet er at blive en af legetøjsko­ncernens bedst saelgende linjer.

- LONE ANDERSEN lone.andersen@finans.dk

Lego vil ikke saette beløb på, men det har utvivlsomt vaeret dyrt:

Legetøjsko­ncernen lancerer nu en helt ny produktlin­je af små mosaikbrik­ker og plasticper­ler, der kan saettes på armbånd eller blyantkrus eller pynteplade­r. Det har taget »et par år« at udvikle Lego Dots, og nu skal det lanceres til en helt ny kundegrupp­e.

»Vi har investeret meget i en stor analyse, hvor vi har legetestet blandt tusindvis af børn og foraeldre i USA og Tyskland og Kina. Vi har store forventnin­ger til, at Lego Dots vil daekke et behov, Legos klodser ikke har daekket tidligere og nå nogle børn, der ikke syntes, Lego passede til dem,« forklarer Lena Dixen.

Hun er chef for 200 mennesker, der sidder og arbejder på nye produkter og har titel af senior vice president.

Lego Dots vil stadig kunne bruges sammen med Lego, og brikkerne og perlerne kan sidde fast på Legos knopper. Men Dots handler ikke om at bygge de saedvanlig­e Legomodell­er.

»Det er todimensio­nelt, det handler mere om indendørs design og om at dekorere og designe både armbånd og ting, børnene kan bruge på vaerelset,« forklarer Lena Dixen.

Voksne fans

I de kredse, hvor Legos voksne fans, de såkaldte AFOL’s (Adult Fans of Lego), faerdes, har der laenge gået rygter om Lego Dots, og det er blevet omtalt som en ny smykkeseri­e.

Men det er det ikke – i hvert fald ikke kun.

»Efter de grundige analyser, vi har lavet, kunne vi se, at nogle børn har mere lyst til at udtrykke sig kreativt i to dimensione­r, hvor de kan dekorere og designe og kombinere mønstre og farver. Vi har også lavet et armbånd, bl.a. fordi vi kunne se, at de gerne ville kunne tage det, de havde designet, med ud og vise det frem,« siger Lena Dixen.

Lego Dots bliver lanceret globalt i marts, og det retter sig mod drenge og piger i alderen 6-12 år.

Lena Dixen vil ikke saette tal på, hvor store forventnin­ger hun har til produktlin­jen. I øjeblikket er Legos mest saelgende temaer de klassiske navne som Star Wars, Lego City og Ninjago.

»Det ville vaere dejligt, hvis Lego Dots kom i top 5 over tid. Men det er en ny kategori, det tager tid at få børn og voksne til at forstå, at det er noget andet. Det er noget, vi har enormt stor appetit på at investere i, men der går nok nogle år, før man opfatter det som klassisk,« siger Lena Dixen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark