Jyllands-Posten

»Det er noget, vi har enormt stor appetit på at investere i«

Legos nye produktlin­je er baseret på studier af tusindvis af børn og voksne, som gerne vil vaere mere kreative og kunstneris­ke, end Legos traditione­lle modeller laegger op til.

- LONE ANDERSEN lone.andersen@finans.dk

Ingen digitale elementer. Ingen klassiske Lego-klodser. Ikke engang tre dimensione­r kan de tilbyde – kun to.

Lego Dots er legetøjsko­ncernens bud på en helt ny produktlin­je, der kan bringe brandet ud til børn, der ikke synes, Lego-klodserne er saerligt sjove.

Det er en retning, der bevaeger sig vaek fra den klassiske firkantede klods.

Lena Dixen er senior vice president i Lego og ansvarlig for en flok på 200 mennesker, der har brugt flere år på at udvikle Lego Dots. Og ikke mindst analysere markedet virkelig grundigt.

»Vi kom på sporet af det, da vi tidligere havde lavet en stor analyse, hvor vi undersøgte legebehove­t blandt over 7.000 børn og 10.000 foraeldre fra USA og Kina og Tyskland. Vi kunne se, der var en kaempe appetit på arts & crafts (kunst og håndarbejd­e, red.), og derfor gik vi i gang med at udvikle det udtryk, vi nu er kommet frem til,« siger Lena Dixen.

I begyndelse­n eksperimen­terede Lego med at lave instruktio­nsbøger til Lego Dots. Men det ville kunderne ikke have – de ville selv finde på.

Lego Dots ligner overhovede­t ikke de klassiske Lego-klodser – farverne er anderledes, og det er i høj grad også elementern­e, som er mindre og i helt andre faconer. Men de kan kobles sammen med knopperne på Lego-klodserne.

Flere mønstre

Lego Dots ligner umiddelbar­t en blanding mellem perleplade­r og de kunstneris­ke mosaiksten, man ser i den arabiske verden – men altså af plastic.

Men det er med vilje, for de børn, Lego lavede analyser på, ville have flere mønstre og andre farvekombi­nationer, og de ville kunne designe deres egne ting på flader eller på armbånd.

»Netop armbåndene har vaeret svaere at udvikle. Det skulle vaere et blødt materiale, som var rart at have på. Men det skulle også have knopperne, som man kender fra Lego-klodserne, som kunne holde fast på de små ”tiles”, så børnene kan tage armbåndet på og gå ud og vise, hvad de har designet til deres venner,« siger Lena Dixen.

I de senere år har Lego brugt enorme beløb på stadig mere digitale produkter

Vi kom på sporet af det, da vi tidligere havde lavet en stor analyse. LENA DIXEN, SENIOR VICE PRESIDENT I LEGO

 ??  ?? To børn leger med Legos nye produkter. Foto: PR
To børn leger med Legos nye produkter. Foto: PR

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark