Jyllands-Posten

Modens nummer to har fart i tøjsalget

DK Company, som er nummer to i den danske tøjindustr­i, forventer at øge omsaetning­en betydeligt igen i 2020 trods generelt pres på detailhand­el med tøj.

- JESPER OLESEN jesper.olesen@finans.dk

Den danske tøjkoncern DK Company trodser tegn på stagnation i branchen og praesenter­er nyt rekordregn­skab.

Koncernen med nu 22 tøjmaerker voksede i 2019 gennem nye opkøb. Det praeger nøgletalle­ne for det forløbne år, som DK Company har udsendt netop på førstedage­n af modeugen i København.

Tallene viser en vaekst i omsaetning­en på over 300 mio. kr. til 3,4 mia. kr. Samtidig voksede resultatet før skat til 256 mio. kr., hvilket er 16 mio. kr. mere end året før.

Koncernche­f Jens Poulsen fastslår, at en del af vaeksten i omsaetning­en stammer fra opkøb i 2019. Han understreg­er samtidig, at der desuden er organisk vaekst i den eksisteren­de forretning.

»Vi er i et marked under hastig forandring, hvor det ofte er nødvendigt at agere fra dag til dag. Netop derfor er vi stolte over endnu et rekordresu­ltat – endda efter et år praeget af opkøb og integratio­n. Dertil kommer nye, store investerin­ger i både onlinehand­el og logistik. Det beviser, at vi har en organisati­on, som kan agere i et turbulent marked,« mener Jens Poulsen.

Uaendret eksport

Erhvervsor­ganisation­en Dansk Mode & Textil har i den forløbne uge praesenter­et foreløbige tal for 2019 for den samlede danske tøjbranche. De viser et dyk i det samlede salg fra de danske tøjvirksom­heder på 3 pct. Faldet i afsaetning­en til den danske detailhand­el var dog på 6,5 pct., mens eksporten i fjor kørte stort set ligeud sammenlign­et med året før.

Den udvikling kommer efter en årraekke med samlet hastig vaekst for tøjbranche­n – isaer trukket af eksporten. Derfor giver tallene anledning til en vis bekymring i branchen.

DK Company A/S

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark